Usuari:La chica de las estrellas/proves

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure


Infotaula de personaChris Pueyo
Biografia
NaixementChristian Martínez Pueyo
24 de desembre de 1994 (1994-12-24) (29 anys)
Madrid,Espanya
Dades personals
Altres nomsPeter Pan o El Chico de las Estrellas
NacionalitatEspanya
Formació professionalLiteratura General i comparada a la Universitat Complutense de Madrid
Activitat
OcupacióEscriptor
Gènerenovel·la contemporània, Poesia
Nom de plomaChris Pueyo
LlenguaCastellà
Obra
Primeres obresEl Chico de las Estrellas
Obres destacables

Lloc webhttp://desvandelduende.blogspot.com/

Chris Pueyo, nascut el 24 de desembre de 1994 a Madrid (Espanya), és un escriptor. És conegut pel sobrenom de Peter Pan a les xarxes socials. Des de petit, el seu afany per l'escriptura i la música de cantautors l’han convertit en un amant de les lletres. El seu primer llibre és El Chico de las Estrellas,publicat al novembre de 2015 [1].


Ressenya biogràfica[modifica]

Chris Pueyo va néixer el 24 de desembre de 1994 a Madrid. Des de petit, el seu afany per l’escriptura i la música de cantautors que l’han convertit en un amant de les lletres. Ja de petit va escriure algunes coses pro al 2012 va obrir un bloc anomenat “El desván del duende” on es donava a conèixer com a Peter Pan i els seus lectors es convertien en els nens perduts.

El Chico de las Estrellas és la seva primera novel•la, escrita, segons ell, perquè «hi ha un moment en què algú ha de tornar-se valent mentre els altres es queden mirant». I és aquesta valentia que té amb a penes vint anys d'edat que el porta a confessar al lector la seva pròpia història d'una manera emotiva, poètica i molt original.

Després d’això va seguir i al 2017 va treure el poemari Aquí dentro siempre llueve i més tard al 2018 va publicar No te calles amb : Javier Ruescas, Andrea Compton, Fa Orozco, Benito Taibo i Sara Fratini.


Referències literàries[modifica]

Com a referències literàries ell mateix a parlat d'El món groc, d'Albert Espinosa i algunes obres més infantils com els contes dels germans Grimm, Andersen, Perrault ... També a parlat de cantautors com Sabina o poetes com Irene X com a referents.[2]


Obres[modifica]

Any Novel•la Data de publicació Editorial Pàgines Col•lecció ISBN Notes Sinopsi
2015 El Chico de las Estrellas 5 de novembre de 2015 Destino Infantil & Juvenil 208 Punto de encuentro 9788408148081 ¿Tens el valor de ser tu mateix ? Perquè no hi ha cura per deixar de ser qui ets . Hi havia un nen que mai va viure més de dos anys seguits en una mateixa casa, pel que va decidir pintar les parets de totes les seves habitacions amb estrelles. El seu rebuig al col•legi i una família inusual li empenyeran a emprendre un viatge on no tot seran constel•lacions i demanar-li desitjos a la lluna. És hora de baixar al fang, equivocar-se amb una princesa i acabar trobant un príncep ... o no?

Les seves ànsies de llibertat, tres antídots de supervivència i unes botes platejades l'acompanyaran per un món mort on els somnis arriben descalços i despentinats a Cap Part[3].

2017 Aquí dentro siempre llueve 4 de maig 2017 Destino Infantil & Juvenil 128 Punto de encuentro 9788408171669 Quan l’amor es torna poesia Després de l'èxit d'El noi de les estrelles, Chris Pueyo sorprèn als lectors amb un extraordinari llibre de poesia en el qual destil•la la quinta essència de la seva sensibilitat i les temàtiques que apuntava en el seu anterior llibre. Solo aquells que han recorregut el camí que condueix de l'amor a la decepció coneixen l'autèntica ruta de la poesia. En els seus versos, Chris Pueyo ens obre un ventall de sentiments explorats amb intensitat, delicadesa i autenticitat[4].
2018 No te calles 8 de juny de 2018 Nube de Tinta 264 NUBE DE TINTA 9786073168250 6 relats sobre el bullying. Escrit juntament amb l’Andrea Compton, el Javier Ruescas, la Fa Orozco, el Benito Taibo i la Sara Fratini. #NOTECALLES si veus que algú comet una injustícia ... Què fas? No miris cap a un altre costat. I si ets tu qui l'ha comès, tractes de compensar-ho? Lluita contra el odi. Todos els dies vivim i escoltem històries de discriminació cap a l'indefens, el que destaca o, simplement, el diferent. Ha arribat el moment de prendre la paraula. Fem del món, entre tots, un lloc millor[5].

Referències[modifica]