Usuari:Marionacami/Isaac Lahey

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

L’isaac Lahey, es un personatge de la sèrie de Teen Wolf. Aquest és un estudiant de Beacon Hills High School, on apart d’estudiar està a l’equip de “lacrosse”. Pertains a dues manades, la del Derek Hale i la del Scott McCall.

Teen Wolf[modifica]

Teen Wolf és una sèrie de televisió dels Estats Units escrita per Jeff Davis per la MTV.

La sèrie va ser renovada per la segona temporada el 2011. El 12 de Juliol del 2012 la MTV va renovar la sèrie amb una tercera temporada i el número d'episodis va augmentar a 24.

El 12 d'Octubre del 2013 van treure la quarta temporada de 12 episodis, i va ser estrenada el 23 de juny de 2014. El 24 de Juliol van fer la cinquena temporada de vint episodis, que va ser estrenada el 29 de Juny de 2015. El 9 de juliol de 2015, la MTV va renovar Teen Wolf per una sisena temporada, i al 21 de Juliol de 2016 es va donar a conèixer que la sèrie acabaria al finalitzar la sisena temporada.

Sinòpsis de la sèrie[modifica]

És un drama sobrenatural on el protagoniste anomenat Scott McCall, és una estudiant que de repent la seva vida canvia totalment al ser mossegat per un home llop.

Scott McCall (Tyler Posey) és un noi normal d'instituts amb una vida tranquil·la. Però tot canvia quan un home llop el mossega. Immediatament, l'Scott comença a notar canvis en el seu cos: ullals afinades, pel on no hi hauria d'haver-hi, urpes... Amb lluna plena es transforma completament, i llavors és incapaç de controlar-se. A partir d'aquell moment té que controlar-se per no fer mal a la gent que l'envolta i per no ser descobert. Però per l'altre costat, la seva conversió no és algo tant dolent, ja que la seva vida passa de ser una persona que passa desaperçabjda a ser popular en un moment. El seu millor amic Stiles Stilinski (Dylan O'Brien) serà una gran ajuda a l'hora de controlar els seus nous poders i a enfrontar-se als perills que ara li envolten.

L'Scott també senrirà atracció per l'Allison Argent (Crystal Reed), la noia dels seus somnis. Fins que descobreix que ella prové d'una família que caça homes llop. Per últim, també estarà present a partir d'ara en la seva vida en Derek Hale (Tyler Hoechlin), un misteriós home llop que actuarà com a professor en tot lo sobrenatural i el guiarà per trobar el "lloc on pertany".

Isaac Lahey[modifica]

Família[modifica]

L'Isaac vivia amb el seu pare, Coach Lahey (John Wesley Shipp). El seu germà, Camden, el van matar mentres estava servint de militar als Estats Units. El pare de l'Isaac abusava d'ell, tancant-lo en un bagul congelador desendollat ​​al soterrani durant llargs períodes. D'aquí va treure el seu problema, la clastrofòbia.

El seu pare va morir atacat per un Kanima

Temporades en les que apareix[modifica]

Temporada 2[modifica]

Després d'haber asumit la posició d'Alfa, el Derek recluta las nous membres de la seva manada. L'Scott va a demandar-li ajuda al Derek, l'Stiles es continua informant cada cop més amb el tema d'homes llop. Mentres l'Allison s'entrena per participar más en el negoci familiar. El destí de la Lydia i el Jackson serà explorat.

La història es centrarà més en la nova manada del Derek, com un nou enemic. Es revelarà més informació sobre la família Argent, la història dels personatges, i la preparació d'alguna cosa nova que esta per venir.

PERSONATGES PRINCIPALS PERSONATGES RECURRENTS PERSONATGES SECUNDARIS
Scott McCall (Tyler Posey) Chris Argent (J.R. Bourne) Sr. Lahey (John Wesley Shipp)
Allison Argent (Crystal Reed) Sheriff Stilinski (Liden Ashby) Senyora Martin (Susan Walters)
Stiles Stilinski (Dylan O'Brien) Melissa McCall (Melissa Ponzio) Senior Whittemore (Robert Pralgo)
Derek Hale (Tyler Hoechlin) Danny Mahealani (Keanu Kahuanui) Senyor Martin (Jeff Rose)
Lydia Martin (Holland Roden) Dr. Alan Deaton (Seth Gilliam) Bennett (Akeem Smith)
Jackson Whittemore (Colton Haynes) Peter Hale (Ian Bohen) Ex. de Danny (Damon Jackson)
Entrenador Bobby Finstock (Orny Adams) Jugador de lacrosse (Nolan Godfrey)
Victoria Argent (Eaddy Mays) Jugador de lacrosse (William Gerber)
ISAAC LAHEY (DANIEL SHARMAN)
Vernon Boyd (Sinqua Walls)
Gerard Argent (Michael Hogan)
Marin Morell (Bianca Lawson)
Erica Reyes (Gage Golightly)
Matt Daehler (Stephen Lunsford)
Temporada 3[modifica]

Primera part

La manada d'alfas arriba a Beacon Hills amb el propòsit de reclutar al Derek i l'Scott. La família Argent han renunciat a ser caçadors i l'Scott s'enfoca a ser una millor persona mentres el Derek es dedica a buscar a la Erica i al Boyd, que aquests, han sigut capturats pels Alfas. El Derek li explica al Scott sobre el líder de la manada dels Alfas, Deucalion, que és cec però tot i així el més fort i el més letal de tots.

Després de trobar el cos de l'Erica i a la seva germana, la Cora, qui creia morta, el Derek coneix a la Jennifer, la nova professora de l'escola.

Els llops, la Lydia i l'Stiles uneixen forces amb els Argent per trobar el responsable dels assesinats dels joves, que curiosament, segueixen un patró.

Els Alfas atacan al Derek i Deucalion li fa una proposta: unir-se a la selva manada matan las seus propis Betas i absorbint el ser poder. l'Stiles, la Lydia i Deaton descobreixen al ases que és un Darach, un druida obscur/fosc.

Derek, conscient que Deucalion vol que mati la seva manada, fa fora a l'Isaac de la seva vivenda, així que es muda amb Scott.

Quan l'equip de camps a través surt de Beacon Hills per a una competència, s'allotgen en un hotel en el qual els llops són posats en situacions no gaire normals, llavors, la Lydia s'adona que el Darach ha causat que això passi, amb la intenció d'utilitzar els llops com sacrifici. Quan falla amb llops, el Darach fixa a Deaton com seu pròxim objectiu, dixant-lo penjat dels canells perquè mori. La manada d'alfes ataca de nou al Derek mentre Scott salva Deaton amb l'ajuda del Sheriff Stilinski. El Deaton revela a Scott que és un "Veritable Alfa": un home llop que s'eleva a la categoria d'Alfa per la seva pròpia força de voluntat i caràcter i és la raó per la qual Deucalion està després Scott. La Kali obliga al Derek a matar Boyd.

A la busca de respostes, l'Scott, l'Allison, l'Stiles i la Cora escolten històries explicades per dos narradors improbables, el Peter i el Gerard, i descobreixen el secret sobre el color dels ulls d'un home llop, que canvien de groc a blau quan es pren una vida innocent. Així mateix, el Deaton i la senyoreta Morrell es revelen com emissaris, o druides moderns, ambaixadors entre les manades i la resta de la humanitat per mantenir l'equilibri. L'Allison i l'Isaac comprenen que els següents sacrificis del Darach seran persones considerades com guardians. Mentrestant, Scott i Stiles planegen utilitzar l'estranya habilitat que Lydia ha desenvolupat, per resoldre els assassinats. La Lydia descobreix qui és el Darach, la Jennifer Blake, i planeja assassinar-la, però, Blake descobreix que Lydia en realitat és una banshee, una dona que pot sentir quan les persones van a morir. El xèrif Stilinski és segrestat per el Darach, mentre la senyoreta Morell revela a Scott que Deucalion planeja obligar a assassinar per impedir que es converteixi en un "Veritable Alfa".

La Jennifer es revela com l'ex emissari de l'antiga rajada de Kali, que va intentar assassinar-la per ordres de Deucalion i que ha capturat a Melissa i Chris. Scott s'uneix a Deucalió per trobar a Jennifer, qui li promet ajudar a trobar la seva mare i al pare de Stiles. Derek perd la seva condició d'Alfa quan Peter li revela que pot curar a la Cora a costa del seu poder. L'Stiles i la Lydia finalment tenen el seu primer petó. Deaton convenç al Scott,a l'Allison i l'Stiles de "morir" temporalment per esbrinar on es troben els seus pares. El trio descobreix que les seves interaccions des del principi no eren casuals com ells pensaven. Després que els nois són reviscuts, són capaços de rescatar als seus pares. Aprofitant un eclipsi qual ha deixat sense poders als llops, la Jennifer assassina al Kali, deixa mal ferits als bessons i li retorna la vista a Deucalion perquè pugui veure la seva veritable forma, però aquest la deixa mal ferida. El Peter assassina a la Jennifer en última instància al·legant que ell, no l'Scott, ha estat sempre l'Alfa; l'Scott i el Derek permeten que Deucalion marxi, donant-li una oportunitat més.

Segona part

L'Scott, l'Allison i l'Stiles lluiten contra els efectes secundaris del ritual a què van ser sotmesos, mentre Lydia i Isaac intenten ajudar-los. Amb el coneixement del món sobrenatural que l'envolta, el xèrif Stilinski fa una ullada a casos antics i es troba amb un que el deixa preocupat i la recerca de noves evidències guia a l'Scott i Stiles a trobar-se amb una nova espècie: els homes coiot. Scott i Stiles troben el cau de Malia i ho comuniquen al xèrif Stilinski, que no creu en la teoria dels nois. a la Malia a l'escola i espanta a la Kira.

D'altra banda, Derek i Peter són rescatats per la misteriosa noia que va salvar a Isaac en el passat. Stiles idea un pla per fer que la Malia torni a la seva forma humana però Scott no està molt convençut de fer-ho de manera que busquen l'ajuda dels bessons. L'Allison, la Lydia, l'Scott, l'Stiles i l'Isaac tornen al bosc per evitar que Malia sigui assassinada pel seu pare.

Finalment, l'Scott aconsegueix convertir-se novament i obliga a Malia a tornar a la seva forma humana. Després que uns dimonis coneguts com els "Oni" són alliberats, els nois comencen a ser atacats per aquests, els que estanen busca d'un ésser fosc conegut com el Nogitsune. Els Oni ataquen els éssers sobrenaturals per veure que continuïn sent ells mateixos i no estiguin posseïts per l'esperit fosc. L'Isaac descriu a l'Allison i el seu pare les figures encaputxades que el van atacar. Es revela que Chris amaga una màscara idèntica a les utilitzades pels encaputxats. L'Stiles troba una clau en el seu caseller, la Kira revela a l'Scott que el seu cos deixa anar una brillantor quan se li pren una fotografia, i amb l'ajuda de l'Stiles, entren a l'oficina del xèrif i esborren fotos similars des del telèfon confiscat de la Kira. L'Scott descobreix que la Kira és una Kitsune. Per una altra banda, l'Stiles, descobreix que la clau que va trobar obre la porta del saló en què el segrestador de la Kira s'havia amagat. També descobreix que la seva lletra coincideix amb el missatge codificat escrit a la pissarra, revelant així que ell és qui està sent posseït pel Nogitsune.

A mitja de la nit, l'Scott rep una trucada del Stiles demanant ajuda, dient-li que està atrapat i l'Scott surt a buscar-lo amb ajuda de l'Isaac. Mentre es troba a l'escola amb l'Aiden. La Lydia sent que Stiles està en perill. Quan els homes llop arriben a casa de l'Stiles i la Lydia els reclama per no haver cridat al pare de l'Stiles, però, Scott li demana que li una mica més de temps per trobar-lo. L'habitació de Stiles és un desastre amb els fils vermells dels casos no resolts. Mentrestant, Stiles es veu així mateix capturat per una estranya figura que comença a presentar-li endevinalles per poder alliberar-lo.

Els senyors McCall tenen una conversa sobre l'Stiles que els guia a descobrir que és probable que el noi segueixi dins d'un somni. Preocupats per la salut de l'Stiles, la Melissa i el xèrif acorden que el noi ha de ser sotmès a uns exàmens mèdics. L'Scott i el Derek descobreixen que Stiles és el responsable de l'apagada a l'hospital, que deixa en perill a la Kira. L'Stiles continua mentre l'Aiden i el Ethan insisteixen protegir al Scott, a qui sembla no agradar-li la idea.

L'Stiles apareix i els bessons desconfien d'ell, però, ell lli assegura al Scott que és el seu millor amic. El Peter busca a Lydia perquè l'ajudi a aconseguir un record de les urpes de la Talia, revelant que Peter té una filla.La Kira descobreix que els seus pares guarden alguns secrets que tenen a veure directament amb els Oni, però Deaton té el seu propi pla per desfer-se del Nogitsune. Allison i Lydia descobreixen que Peter podria ser el veritable pare de Malia. Finalment, quan Kira i Scott tracten d'ocultar al Stiles dels Oni, el segon acaba ferit i l'Stiles es revela com el Nogitsune, deixant a la Kira inconscient i prenent tot el dolor que l'Scott havia tret anteriorment. El Deaton surt a ajudar al Scott deixant a la guineu momentàniament enverinat.

El Nogitsune posseeix a la manada del Scott i els posa contra ells mateixos. Quan el doctor Deaton aconsegueix immobilitzar al Stiles, suggereix fer alguna cosa per eliminar el Nogitsune d'una vegada per totes. Desesperada per la situació, la Lydia va a Peter, qui promet ajudar-lo a canvi de saber el nom de la seva filla. Per suggeriment del Peter, l'Scott i la Lydia es fiquen al cap del Stiles per guiar-lo des del subconscient. Aquí, Lydia li recorda al Scott que el seu amic és part de la seva manada tot i que és humà. L'Scott crida al Stiles amb un rugit, provocant que la resta de la seva manada quedi inconscient.

Finalment, el Nogitsune és expulsat del cos de Stiles i la Lydia desapareix. Mentre el Nogitsune manté captiva a la Lyda, la mare de la Kira intenta mostrar com derrotar el Nogitsune mitjançant el go, però, la Kira obté una visió diferent del joc gràcies al seu pare. Després de descobrir el parador de la Lydia, l'Scott, al costat de l'Allison, l'Stiles, el Isaac i la Kira s'enfronten a Noshiko, qui porta amb si als Oni per acabar amb el Nogitsune. Un cop prop dels Oni, el Nogitsune s'apodera d'ells mentre l'Stiles i l'Scott rescaten a la Lydia. Els Oni, ara comandats pel Nogitsune s'enfronten al Isaac,a l'Allison i a la Kira mentre Lydia li adverteix a Scott del perill imminent. Allison és ferida i mor en braços de Scott.

L'Stiles es culpa per la mort de l'Allison. El Scott i la Lydia acudeixen al Dr. Deaton a la recerca de més informació sobre com contenir l'Nogitsune mentre Derek convenç al Ethan i al Aiden de lluitar per la causa del Scott per guanyar-se un lloc dins de la manada i el Chris i el Isaac descobreixen la manera de matar els Oni. Mentrestant, el Nogitsune ordena als Oni a atacar les persones per les quals Stiles es preocupa, per obligar Scott a assassinar al seu millor amic. El Derek, l'Aiden i el Ethan s'enfronten als Oni mentres la Lydia, la Kira, l'Stiles i l'Scott estan atrapats en el bard. Quan Stiles descobreix que el lloc en què es troben no és real, decideix fer la jugada d'anticipació de la qual li van parlar els pares de la Kira. El Chris i l'Isaac arriben per ajudar al Derek i els bessons, assassinant als Oni amb fletxes de plata, tal com ho va fer Allison abans de morir, però, quan l'últim Oni esquiva la fletxa del Chris, l'Aiden es veu obligat a recuperar-la i la clava en l'esperit, però, és ferit greument. Scott mossega a Nogitsune i finalment l'esperit és expulsat i capturat per l'Isaac. L'Aiden mor en braços del seu germà.

Finalment, Scott té temps per plorar la mort de l'Allison i la Malia s'uneix a la seva manada. El Ethan s'acomiada de Danny, qui revela saber sobre els homes llop i Derek s'enfronta a uns caçadors que busquen a "La Lloba", que resulta ser Kate Argent.

PERSONATGES PRINCIPALS PERSONATGES RECURRENTS PERSONATGES SECUNDARIS CONVIDATS
Scott McCall (Tyler Posey) Chris Argent (J.R. Bourne) Adrian R. Harris (Adam Fristoe) Erica Reyes (Gage Golightly)
Allison Argent (Crystal Reed) Sheriff Stilinski (Liden Ashby) Peter Hale: JOVE (Michael Fjordbak) Victoria Argent (Eaddy Mays)
Stiles Stilinski (Dylan O'Brien) Melissa McCall (Melissa Ponzio) Vernon Boyd (Sinqua Walls) Kate Argent (Jill Wagner)
Derek Hale (Tyler Hoechlin) Danny Mahealani (Keanu Kahuanui) Braeden (Meagan Tandy) Gerard Argent (Michael Hogan)
Lydia Martin (Holland Roden) Dr. Alan Deaton (Seth Gilliam) Ennis (Brian Patrick Wade) Talia Hale ( Alicia Coppola)
Peter Hale (Ian Bohen) Derek Hale:JOVE (Ian Nelson) Senyor Yukimura (Tom T. Choi)
Entrenador Bobby Finstock (Orny Adams) Caitlin (Zelda Williams) Senyor Tate (Todd Stashwick)
Victoria Argent (Eaddy Mays) Paige (Madison McLaughlin ) Araya (Ivoone Coll)
ISAAC LAHEY (DANIEL SHARMAN) Chris Argent: JOVE (Max Lloyd-Jones) Noshiko Yukimura (Tamlyn Tomita)
Vernon Boyd (Sinqua Walls) Kincaid (Geno Segers) William Barrow (Doug Jones)
Gerard Argent (Michael Hogan) Oficial Parrish (Ryan Kelley) Senyor Katashi/ Silverfinger (Cary-Hiroyuki Tagawa)
Marin Morell (Bianca Lawson) Nogitsune/Brunski (Aaron Hendry)
Erica Reyes (Gage Golightly) Oliver (Matt Shively)
Matt Daehler (Stephen Lunsford) Meredith (Maya Eshet)
Ethan (Charlie Carver) Severo (Ivo Nandi)
Aiden (Max Carver)
Cora Hale (Adelaide Kande)
Kali (Felisha Terrell)
Deucalion (Gideon Emery)
Jennifer Blake (Haley Webb)
Rafael McCall (Matthew del Negro)
Kira Yukimura/ Noshiko (Arden Cho)
Malia Tate (Shelley Hennig)

Daniel Sharman[modifica]

Daniel Sharman és l'actor que interpreta al Isaac Lahey a la sèrie de Teen Wolf.

Va néixer a Londres, Anglaterra, el 25 d'Abril del 1986.

Va començar treballant d'actor a The Royal Shakespeare Company abans d'anar a practicar durant tres anys a The London Academy of Dramatic Art el 2007.

Ara viu a Los Angeles i també a Londres.

Referències[modifica]