Usuari:Mcapdevila/Army Wives

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de sèrie de televisióMcapdevila/Army Wives
CreadorKatherine Fugate
Més informació

Army Wives és una sèrie televisiva nord-americana basada en el llibre Under the Sabers: The Unwritten Code of Army Wives, de Tanya Biank.

La sèrie, rodada en els estudis de l'ABC, es va estrenar al canal Lifetime (canal de televisió) el 3 de juny de 2007. Va ser la millor estrena de la cadena en les seves 23 anys d'història, i l'espai més vist a la franja de 10:00 pm a 11:00 pm des de desembre per Lifetime.[1] Va rebre crítiques positives i diverses nominacions a diferents premis, incloent cinc premis de la ASCAP i un Gracie Allen Award.

L'última temporada de Army Wives emesa als Estats Units va ser la sisena, consistent en 23 episodis que es van estrenar el 4 de març de 2012. Al principi la cadena va encarregar 13 episodis i després va fer una comanda addicional de 10 al novembre de 2011. Aquests 10 restants episodis es van emetre el 24 de juny, després d'una parada de cinc setmanes, i el final de la temporada va ser el 9 de setembre de 2012. El 21 de setembre de 2012, la cadena va anunciar la renovació per una setena temporada per ser emesa en 2013.[2]

A Espanya la sèrie es va emetre des del 14 de juny de 2010 pel canal de pagament Cosmopolitan TV, amb temporades noves.[3][4][5] En obert va ser la cadena privada Telecinco la que va estrenar el 20 d'agost de 2011 en les matinades dels caps de setmana, encara que la sèrie no es va emetre completa.

Des del 5 de Juliol de 2017, La2 de TVE la va oferir íntegrament i diàriament als matins (11h) de dilluns a divendres.

Sinopsi[modifica]

Army Wives explica la història de quatre dones que comparteixen un vincle comú: el seu cònjuge pertany a l'exèrcit i resideixen en una base militar nord-americana.

Pamela Habiten és una ex-policia que intenta mantenir a flotació a la seva família en una difícil situació econòmica, a part de tractar d'ocultar la seva precària situació als seus veïns, i per a això es convertirà en mare de lloguer.

Denise Sherwood intenta mantenir la imatge de la mare i esposa perfecta, encara que això en ocasions li suposi ocultar algun blau ocasional.

Claudia Joy Holden és el model a seguir per les altres dones que busquen en ella una guia a seguir i respectar. Recolza al seu marit Michael Holden en la seva carrera militar i espera que un secret del seu passat no surti a la llum.

Roxy LeBlanc és una dona que decideix casar-se amb el jove soldat Trevor LeBlanc. Al anar a viure a la comunitat un tant exclusiva, veurà com no totes les altres dones li fan costat quan descobreixen el seu estil de vida.

A elles s'uneix Roland Burton, un home que viu a la base militar juntament amb la seva dona, la soldat Joan Burton. S'unirà a aquest grup de dones i compartirà amb elles els seus problemes.

Capítols/Temporades[modifica]

Repartiment[modifica]

Repartiment principal[modifica]

  • Kim Delaney com Claudia Joy Holden.
  • Catherine Bell com Denise Sherwood.
  • Sally Pressman com Roxanne Marie "Roxy" LeBlanc.
  • Wendy Davis com a COL Joan Burton.
  • Brigid Brannagh com Pamela Habiten (Temporades 1-5; Recurrent temporada 6).
  • Brian McNamara com Michael Holden.
  • Sterling K. Brown com a Dr. Roland Burton.
  • Drew Fuller com Trevor LeBlanc.
  • Katelyn Pippy com Emmalin Jane Holden (Temporades 2-4; Convidada temporades 5-6).
  • Terry Serpico com Frank Sherwood (Temporades 3-actualitat; Recurrent temporades 1-2).
  • Kelli Williams com Jackie Clarke (Temporada 6-actualitat).
  • Erin Kraków com Tanya Gabriel (Temporada 6-actualitat; Recurrent temporades 4-5).
  • Alyssa Diaz com Gloria Cruz (Temporada 6-actualitat).
  • Joseph Julian Soria com Hector Cruz (Temporada 6-actualitat).
  • Jesse McCartney com Tim Truman (Temporada 7).

Vegeu també[modifica]

Referències[modifica]

  1. «"Wives" bow scores ratings of a Lifetime». reuters.com, 06-06-2007. [Consulta: 30 novembre 2009].
  2. «"Army Wives Is Renewed». TV Line.
  3. «""Army Wives" llega a su cuarta temporada en Cosmopolitan TV"». Mundoplus, 11-10-2010.
  4. «"La 5ª temporada de 'Army Wives' en Cosmopolitan TV"». Frecuencia Digital, 17-11-2011. Arxivat de l'original el 27 de novembre de 2015.
  5. «"La sexta temporada de 'Army Wives' llega a Cosmopolitan el sábado 10 de noviembre"». From, 31-10-2012.

Enllaços externs[modifica]

Categoria:Sèries de televisió estatunidenques