Vés al contingut

Usuari:Mcapdevila/Banda base

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

En telecomunicacions, la banda base és la banda de freqüències produïda per un transductor, com ara un micròfon, un manipulador telegràfic o un altre dispositiu generador de senyals que no cal adaptar al mitjà pel qual es va a transmetre.

Banda base és el senyal d'una sola transmissió en un canal, banda ampla significa que porta més d'un senyal i cadascun d'ells es transmet en diferents canals, fins al seu nombre màxim de canal.

En els sistemes de transmissió, la banda base és generalment utilitzada per modular una portadora. Durant el procés de demodulació es reconstrueix el senyal banda base original. Per això, podem dir que la banda base descriu l'estat del senyal abans de la modulació i de la multiplexació i després de la demultiplexació i demodulació.

Les freqüències de banda base es caracteritzen per ser generalment molt més baixes que les resultants quan aquestes s'utilitzen per modular una portadora o subportadora. Per exemple, és senyal de banda base l'obtinguda de la sortida de vídeo compost de dispositius com gravadors/reproductors de vídeo i consoles de joc, a diferència dels senyals de televisió que han de ser modulades per poder transportar via aèria (per senyal lliure o satèl·lit) o per cable.

En transmissió de facsímil, la banda base és la freqüència d'un senyal igual en ample de banda a la compresa entre la freqüència zero i la freqüència màxima de codificació.

Tipus de codificació:

Vegeu també[modifica]