Usuari:Mcapdevila/Comandament (unitat militar)
Aquest article tenia importants deficiències de traducció i ha estat traslladat a l'espai d'usuari. Podeu millorar-lo i traslladar-lo altra vegada a l'espai principal quan s'hagin resolt aquestes mancances. Col·laboreu-hi! |
En jerarquia militar, un comandament és un conjunt d'unitats militars o un grup de personal sota les ordres d'un únic oficial. Normalment, un comandament té un alt grau de formació militar. De vegades, un comandament pot estar liderat pel Cap de l'Estat Major.
Forces armades del Canadà
[modifica]A diferència de les forces armades dels aliats del Canadà - el Regne Unit, els Estats Units, Austràlia, i Nova Zelanda - les Forces Armades Canadenques són una organització amb una estructura de comandament unificada.
Els seus elements operacionals de són el Comandament Marítim (Marcom), o la marina, el Comandament de les Forces de Terra (LFC) o l'exèrcit, i el Comandament de l'Aire (AIRCOM), o la força aèria, el Comandament del Canadà (CANCOM), responsable de totes les operacions dins el Canadà, el Comandament de la Força canadenca Expedicionària (CEFCOM), responsable d'operacions fora del Canadà, el Comandament de Forces d'Operacions Canadenques Especial (CANSOFCOM), responsable de les forces especials, i el Comandament de Suport Canadenc Operacional (CANOSCOM), responsable de proporcionar el suport en combat. Tots els comandaments compleixen ordres de l'Oficina central de Defensa Nacional (NDHQ). Les forces canadenques també tenen un nombre d'organitzacions més petites que no formen part d'un comandament, incloent la Supervivència De la Reserva Nacional i la Força del Sistema de Comunicacions (CFC).
Forces Armades Britàniques
[modifica]Les branques de les Forces Armades Britàniques s'organitzen en els següents comandaments:
Marina Real Britànica
[modifica]La Marina Reial Britànica ( Royal Navy ) ha estat històricament dividida en diversos comandaments. Actualment s'organitza principalment per la Caserna General del Comandament de la Marina ( Navy Command HQ ) del que està al comandament el Comandant en Cap de la Flota.
Exèrcit Britànic
[modifica]L'Exèrcit Britànic ( Royal Army ) actual té un comandament principal, el Quarter General de les Forces Terrestres ( HQ Land Forces ) i dos comandaments principals subordinats a aquest, entre altres: el Comandament de l'Exèrcit de Camp ( Commander Field Army ) i el Comandament de les Forces Regionals ( Commander Regional Forces ).
RAF
[modifica]Encara que el concepte de comandament es remunti a la fundació de la RAF, el comandament pròpiament dit (com a organització) es va usar per primera vegada i en exclusiva en l'organització de la RAF el 1936, quan Sir Hugh Dowding va assumir la responsabilitat del programa I+D de la RAF. Els que es van crear van ser: el Comandament de Bombardeig, que ja existia uns mesos abans que el següent, el Comandament de Caça, un comandament aeri independent creat per Dowding el 6 de juliol d'aquest mateix any i del qual era Comandant en Cap;[1] el Comandament Costaner i el Comandament d'Ensinistrament. Des de llavors la RAF ha emprat aquest terme i actualment, té dos comandaments: el Comandament de Combat o Strike Command i el Comandament d'Ensinistrament de Personal, localitzat a la base aèria de High Wycombe.
Exèrcit dels Estats Units
[modifica]En les Forces Armades dels Estats Units, grups de forces d'alt nivell s'organitzen com Comandaments d'Unitat de Combat. A més, tant l'Exèrcit dels Estats Units com les Forces Aèries dels Estats Units subdivideixen les seves forces en comandaments majors (o MAJCOM).
Referències
[modifica]Notes
[modifica]- ↑ Preston & Kirk 1998, p. 65,69
Bibliografia
[modifica]- Preston, Anthony; Kirk, John. «2. La Batalla d'Anglaterra. Les àguiles ataquen». A: Anthony Preston. Hilter, Batalles Decisives (Cartoné). Laurence F. Orbach, Ian V. Hogg, E. D. Smith, Frank Smythe i R. W. Thompson; J. L. Tamayo/Inés Martín (traducció). Madrid, Espanya: Àgata, 1998. ISBN 84-8238-251-9.