Vés al contingut

Usuari:Mcapdevila/Mainadera

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Nena amb la seua mainadera

Una mainadera és una persona que s'ocupa de cuidar ocasionalment i, per tant, no a temps complet els nens d'una altra persona la qual no es pot ocupar d'ells perquè manté una activitat laboral. La dona que fa aquest treball a temps complet sol anomenar nana. En canvi, en l'Argentina s'usa mainadera per a les dues, i de vegades es diu babysitter a la ocasional. L'activitat de la mainadera es desenvolupa sovint a la casa de la família que sol·licita el servei o en la casa de la mainadera. L'activitat de mainadera pot ser desenvolupada per professionals, així com per noies joves, sovint estudiants universitàries que aprofiten el temps lliure per guanyar alguns diners. Actualment, hi ha agències professionals que seleccionen i ofereixen al mercat el servei de persones com mainaderes.

La contractació de la mainadera normalment es produeix després d'una primera entrevista, en què es posen de manifest els deures sol·licitats i es valora la fiabilitat de la persona.

Els costos d'una mainadera són molt variables depenent de diversos factors. Una mainadera ocasional normalment es fa pagar per hores mentre que l'habitual es fa pagar una compensació per setmanes o mesos. Qui desenvolupa l'activitat de mainadera cap manera no professional tendeix a cobrar salaris més moderats respecte a la taxa professional que pot comprometre a accions extres, com per exemple a ensenyar una llengua estrangera al nen o a impartir lliçons d'un altre tipus .

La mainadera autònoma fixa la tarifa individualment, mentre que les que estan sota el paraigua d'una agència tenen tarifes comuns.

Variacions[modifica]

Com una variació de l'anterior, hi ha mainaderes a temps complet o semicomplet, conegudes com a nana, i que igualment reben remuneració, i en el pagament de vegades pot incloure a més allotjament i manutenció. Igualment hi ha també com a variació als au pair , que són generalment noies estrangeres que es comprometen a tenir cura dels nens i ensenyar la seva llengua a canvi de casa i manutenció.

Vegeu també[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Mcapdevila/Mainadera