Usuari:Mcapdevila/Matt McCoy

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaMcapdevila/Matt McCoy

Matt McCoy (nascut el 20 de maig de 1958) és un actor nord-americà.

Biografia[modifica]

McCoy va néixer a Washington DC. Es va criar a Bethesda, Maryland, i va assistir a Walter Johnson High School, on es va graduar en 1974. Va començar a actuar quan va aparèixer en dues obres de teatre en el festival d'acte dirigit per l'estudiant: "Winners" de Brian Friel i "Footsteps of Doves" de Robert Anderson.

Des del seu paper com a sergent, Nick Lassard en Police Academy 5: Assignació de Miami Beach i de l'Acadèmia de Policia 6: Ciutat assetjada, els seus crèdits al cinema han inclòs les pel·lícules de Curtis Hanson La mano que mece la cuna (1992) i LA Confidential (1997), així com la comèdia d'acció de Seguretat Nacional (2003) al costat de Martin Lawrence i Steve Zahn. McCoy també ha treballat regularment en la televisió; els seus crèdits inclouen: protagonista en la comèdia de la NBC We Got It Made i aparicions en Murder, She Wrote, Star Trek: The Next Generation, Les noies d'or, La Mainadera, LA Law, Melrose Plau, Policies de Nova York, Chicago Hope, Sabrina, the Teenage Witch, Six Feet Under, The West Wing, Carnivàle, CSI: NY i Studio 60 on the Sunset Strip. McCoy també va interpretar Lloyd Braun en dos episodis de Seinfeld (el personatge es va jugar en un episodi anterior de Peter Keleghan).

McCoy ha aparegut en tres pel·lícules amn el Bigfoot com temàtica: Bigfoot: The Unforgettable Encounter (1994), Little Bigfoot (1997) i Abominable (2006).

McCoy també va narrar un documental de la muntanya St. Helens en 1997 titulat Fire Mountain: L'erupció i el renaixement de la muntanya St. Helens.

En 2014, McCoy va promoure Asegurance Hartford en anuncis televisats.

Filmografia parcial[modifica]

Cinema[modifica]

  • Acadèmia de policia 5 - Destinació Miami (1988)
  • Acadèmia de policia 6 - La ciutat és assetjada (1989)
  • La mà sobre el bressol (The hand that rocks the cradle), de Curtis Hanson (1992)
  • L.A. Confidential (1997)
  • Passport to Paris (Passport to Paris), de Craig Shapiro (1999)
  • Beethoven 4, de David M. Evans (2001)
  • National Security - en bones mans (National Security), de Dennis Dugan (2003)
  • Abominable, de Ryan Schifrin (2006)

Televisió[modifica]

Referències[modifica]

Enllaços externs[modifica]

Categoria:Actors de cinema estatunidencs Categoria:Actors de sèries de televisió estatunidencs