Usuari:Mcapdevila/Sat-finder

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Cercador de satèl·lits

Un cercador de satèl·lits (o sat-finder) és un mesurador de senyal de satèl·lit utilitzat per orientar amb precisió una antena parabòlica cap als satèl·lits de comunicacions en òrbita geoestacionaria.[1][2][3]

En general els models senzills estan proveïts d'un s-ficar i un potenciòmetre de sensibilitat. En apuntar l'antena cap al satèl·lit, el s-ficar se satura, llavors, es pot ajustar la sensibilitat per poder alinear amb més precisió. El SAT FINDER deu col·locar-se entre el Low-Noise Block Down Converter (LNB) i el receptor de satèl·lit.

Usos[modifica]

Els antenistes els utilitzen freqüentment per orientar les antenes de recepció de radi i televisió i obtenir així el millor senyal, punt per a la televisió terrestre com per la qual s'emet via satèl·lit i després per mesurar el senyal arriba a les preses d'usuari, per verificar que ho fa adequadament.

També és utilitzat per localitzar emissions de senyals electromagnètics, (ones de radi, generalment), que en algun moment poguessin interferir en altres canals.

Vegeu també[modifica]

Referències[modifica]

Enllaços externs[modifica]

Categoria:Electromagnetisme Categoria:Electrònica Categoria:Instruments de mesura