Vés al contingut

Usuari:Mcapdevila/Via pública

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Via pública.

La via pública és una dotació urbanística, constituïda pel sistema d'espais i instal·lacions associades, delimitats i definits per les seves alineacions i rasants, i destinades a l'estada, relació, desplaçament i transport de la població així com al transport de mercaderies, incloses les places d'aparcament ordinàries i les superfícies cobertes amb vegetació complementàries del viari. Són d'ús i domini públic en tot cas i a efectes dels deures de cessió i urbanització tenen sempre caràcter de dotacions urbanístiques públiques.

Via urbana[modifica]

Per poder obtenir la condició de solar edificable, les superfícies de sòl urbà legalment conformades o dividides, aptes per al seu ús immediat acord amb les determinacions del planejament urbanístic vigent[1] han de comptar amb accés per via urbana que compleixi les següents condicions:

  • Oberta sobre terrenys d'ús i domini públic.
  • Assenyalada com a via pública en algun instrument de planejament urbanístic.
  • Transitable per vehicles automòbils.[2]
  • Pavimentada i urbanitzada d'acord amb les alineacions, rasants i normes tècniques establertes en el planejament urbanístic.

Serveis[modifica]

Haurà de disposar[3] dels següents serveis, disponibles a peu de parcel en condicions de cabal, potència, intensitat i accessibilitat adequades per servir a les construccions i existents i les que prevegi o permeti el planejament urbanístic:

Vegeu també[modifica]

Notes[modifica]

  1. Article 21.1.a) Reglament d'Urbanisme [Quan?]
  2. Excepte en els centres històrics que delimiti el planejament urbanístic, i sense perjudici de les mesures de regulació del trànsit
  3. > Article 21.1.b) Reglament d'Urbanisme