Usuari:Miqcasrag/proves

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Plantilla:Infotaula esdevenimentLes Comes 4x4 Festival
Tipusautomobil, tot terreny, fora asfalt
FundadorPep Vila
LocalitzacióLes Comes
EstatEspanya

Les Comes 4x4 Festival és un festival d'automoció tot terreny que se celebrava anualment a la finca Les Comes, a la població de Súria (Bages). L'esdeveniment aglutina la concentració lúdica i festiva de vehicles tot terrenys, exhibicions, conferencies i actes al voltant del món off-road.

Alguns dels actes destacats són la exhibició de vehicles del Dakar, la conferencia del Dakar o el circuit de la Supertrack i Les Comes 4x4 Extreme.

Participants[modifica]

El festival permet la inscripció i participació de vehicles particulars 4x4 o SUV amb el requeriment de disposar de permís de circulació, ITV, i assegurança vigent. Els participants disposen de 70km de pistes categoritzades per nivells.

Aquestes pistes repartides i senyalitzades per la finca són classificades per colors, com sí es tractes d'una estació d'esquí.

  • Blau / Verd: Iniciació i dificultat baixa. Ideals per a tot terrenys poc preparats o vehicles SUV.
  • Vermell: Dificultat mitjana. Pistes més delicades i trencades que poden empitjorar fàcilment segons les inclemències del temps. L'ús de reductora és recomanable.
  • Negre: Dificultat alta. Pistes trencades, forts pendents i en ocasions profundes roderes. Aconsellable no endinsar-se en solitari, i en cas de mal temps l’accessibilitat a aquests és pràcticament nul·la. La reductora és un element obligatori i imprescindible.
  • Marró: Dificultat extrema. Apte només per experts i vehicles preparats. En aquests llocs és recomanable algun tipus d’eina de rescat com el gigre, eslinga, Hi-Lift, etc.