Usuari:Mirecs/proves

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Animal Crossing: New Horizons[modifica]

Mirecs/proves

LlicènciaNintendo
Característiques tècniques
PlataformaNintendo Switch
MotorLunchPack
Formatcartutx i distribució digital
Equip
Desenvolupador(s)Nintendo EPD
DirectorAya Kyogyu
ProductorHisashi Nogami
CompositorYasuaki Iwata Shinobu Nagata Masato Ohashi Yumi Takahashi Sayako Doi
DistribuidorNintendo
ProgramadorYoshitaka Takeshita Hiromichi Miyake
ArtistaKoji Takahashi

Animal Crossing: New Horizons (あつまれ どうぶつの森 ‘’Atsumare Dōbutsu no Mori’’) és un videojoc de simulació social desenvolupat i publicat per Nintendo per la Nintendo Switch. El desenvolupament del cinquè titol de la sèrie Animal Crossing va ser confirmat en un Nintendo Direct del 2018 i contingut del joc va ser publicat al E3 2019, on es va anunciar que la data de llançament es retardaria. El videojoc va sortir al mercat el 20 de març del 2020.

A New Horizons, el jugador es trasllada a una illa deserta després de comprar un pack de vacances a Tom Nook, un personatge tanuki recurrent en tots els altres jocs de la saga. El joc retrata els esdeveniments al mateix ritme que l'usuari els experimenta. El jugador pot explorar l'illa, recollir i elaborar materials, capturar insectes o peixos i convertir l'illa en una comunitat d'animals antropomorfs.

Després del seu llançament, va esdevenir un èxit comercial. Es van vendre 2,6 milions de còpies en deu dies al Japó[1] batent el rècord del debut més gran de Switch a la regió sustentat per Pokémon Sword i Pokémon Shield. A Espanya a estat el joc més venut en les últimes semanes del mes de març[2]. Ha rebut bones crítiques i l’èxit del joc s’ha atribuït parcialment al fet que el seu llançament va coincidir amb la pandèmia de coronavirus 2019-2020, i els jugadors busquen evadirse d'aquesta situació[3].





Joc[modifica]

Com en anteriors lliuraments de la sèrie Animal Crossing, Animal Crossing: New Horizons és un joc de simulació de vida no lineal que es juga a temps real. El jugador esdevé un personatge personalitzable que es trasllada a una illa deserta després de comprar un pack de vacances a Tom Nook, un personatge tanuki elemental per la saga[4]. Segons les decisions que prengui el jugador, podrà, o no, convertir l'illa en una comunitat d'animals antropomorfs[5]. Els jugadors poden recollir diferents elements i objectes per utilitzar-los com a decoració. A més, el joc introdueix un sistema d'elaboració vist a Animal Crossing: Pocket Camp que permet al jugador construir eines i mobles a partir de materials que ha anat recollint[6][7].


El joc permet al jugador personalitzar l'aspecte del seu personatge i no dividirà els diferents tipus de pentinats ni les característiques facials per gèneres [8]. També es pot seleccionar el color de pell del teu personatge [9], una característica introduïda en el títol Animal Crossing: Happy Home Designer [6]. En el joc apareix una nova moneda, Nook Miles, que s'obté a partir de realitzar diverses tasques i es pot utilitzar per comprar articles prèmium [10]. Els jugadors poden convidar als diferents animals a viure a la seva illa i tenen l'opció de triar on l'animal construirà la seva llar [11]. Un cop els animals visquin a l'illa, realitzaran accions, com fer esport, que en anteriors llançaments no realitzaven[12]. El temps del joc també s'ajusta a les estacions de l'hemisferi nord o sud, depenent de la ubicació del jugador real, una característica innovadora per la sèrie d'Animal Crossing, tot i que es pot configurar de forma manual per si es vol jugar en un hemisferi diferent.[10] Una altra nova carecterística és l'addició del vent, que s'observa en el moviment de les fulles dels arbres [13].


Isabelle, Canela en castellà, apareix en el joc [5]. Mr. Resetti també hi apareix però ja no recorda que el jugador ha de guardar el joc, ja que aquesta entrega compta amb autoguardat i ja no és possible reinicialitzar, ara està implicat en el servei de rescat [14]. El joc només admet una illa per consola Nintendo Switch [15] però Animal Crossing: New Horizons admet la cooperativitat local i en línia fins a quatre jugadors en local i vuit en línia [6]. No es connecta de forma directa amb Animal Crossing: Pocket Camp, tot i que apareixen ítems de col·laboració entre els dos jocs [11]. Però és compatible amb les cartes i les figures Amiibo de la sèrie Animal Crossing, però no admet els guardats en línia que ofereix el servei de Nintendo Switch Online, tot i que els usuaris d'aquest servei podran recuperar les seves dades del joc si la seva Switch s'ha trencat, perdut o ha estat robada [16].

Nintendo ha confirmat que Animal Crossing: New Horizons rebrà freqüents actualitzacions posteriors al llançament. La majoria es basaran en esdeveniments de la vida real. En la setmana del llançament del joc, Nintendo va llançar una actualització de la preparació i del "Bunny Day", a l'abril, que es basa en Setmana Santa. El març del 2020, Nintendo va anunciar en un Nintendo Direct Mini que es produiria una altra actualització a finals d'abril pel Dia de la Terra amb el personatge especial de Leif, Gandulio en castellà [17]. Tot i que Nintendo ha anunciat que les properes actualitzacions podrien endarrrerir-se a causa del coronavirus[18].

Desenvolupament[modifica]

El desenvolupament d'un nou títol principal d'Animal Crossing per a Nintendo Switch es va confirmar en un Nintendo Direct el 13 de setembre de 2018, però no es va especificar cap data de llançament[19]. Nintendo va revelar el títol i el primer vídeo del joc al seu Nintendo Direct del E3 2019 l'11 de juny[20]. La companyia també va anunciar que el joc es retardaria fins al 20 de març de 2020, amb Yoshiaki Koizumi afirmant: "Per assegurar el llançament d'un bon joc, hem de demanar que espereu una mica més del que pensàvem"[20]. El president de Nintendo Amèrica, Doug Bowser, va citar el que el motiu del retard és pel desig de mantenir un equilibri laboral i saludable pels empleats de Nintendo[21]. A causa del retard, Nintendo va registrar una pèrdua d'un 5,3% de valor borsari, que va suposar una pèrdua d'un bilió de dòlars americans[22][23].

La directora Aka Kyogoku i el productor Hisashi Nogami van declarar que van seleccionar una illa deserta com a escenari del joc per diferenciar-se dels anteriors títols de la saga Animal Crossing, que ja s'estableixen en pobles, i així es permet al jugador tenir una major llibertat per personalitzar el món del joc[7]. En el Nintendo Direct de setembre de 2019 es va mostrar un vídeo de cinc minuts parlant en més detall sobre el que ja es coneixia del joc. En els següents mesos diferents captures i Artworks del joc van ser publicats, una confirmant que el joc estaria traduït a l'espanyol llatí[24]. Al gener, un tràiler de 30 segons va ser publicat, en el qual es mostrava com seria la caixa del joc i es revelava nous detalls, com l'illa de Fauno (Harvey) i la vestimenta de Canela en el joc. El 20 de febrer es va emetre un Nintendo Direct de 25 minuts enfocat exclusivament en Animal Crossing: New Horizons, on es va revelar nova informació, incloent-hi l'aparició de les botigues de les "Germanes Manetes", "Nook's Crany", el museu, l'opció de personalitzar el terreny, el paper de Canela en el joc i la compatibilitat amb el servei de Nintendo Switch Online, entre altres.

Llançament[modifica]

Animal Crossing: New Horizons va ser llançat al mercat el 20 de març del 2020 junt amb el videojoc Doom Eternal. A causa de la pandèmia de coronavirus, Amazon va retardar i va anul·lar els enviaments de la còpia física videojoc fent que els consumidors decidissin comprar la còpia digital[25].

Recepció[modifica]

Animal Crossing: New Horizons ha rebut "aclamacions universals segons les revisions de Metacritic[26], esdevenint el joc més ben valorat de la sèrie en un portal web. Tot i això, el joc ha patit nombroses crítiques negatives a causa dels perfils Switch i el seu multijugador[27][28]. David Martínez , redactor de HobbyConsolas, va elogiar el joc escrivint que aquest Animal Crossing "és fidel a l'estructura de la saga, però multiplica fins a l'infinit les nostres possibilitats de personalització, afegeix profunditat a totes les activitats i promet una durada interminable, en què no deixen de sorprendre'ns nous esdeveniments al llarg de l'any"[29]. Carlos Leiva, de la pàgina Vandal, va redactar que "és, sens dubte, el títol més ambiciós, complet i gran de tota la sèrie"[30].


Les vendes del joc a Regne Unit van ser un 3,5 més grans que les de Animal Crossing: New Leaf, convertint-lo en el llançament del joc de Switch més gran de la regió[31][32]. També, va vendre el triple d'unitats que Doom Eternal[33]. New Horizons va vendre 1,88 milions de còpies físiques el dia del llançament a Japó, batent el rècord de Pokémon Sword i Pokémon Shield[34]. El joc va vendre 720.791 còpies físiques en la seva segona setmana al Japó, venent més del que New Leaf en la seva primera setmana. Com el joc es va llançar durant la pandèmia per coronavirus de 2019-2020, molts han atribuït el seu èxit a les persones que busquen una sensació de normalitat o calma en un període d'incertesa[35]. NBC News va informar que "Animal Crossing: New Horizons és la distracció que necessitàvem pel coronavirus"[36].

Puntuacions de ressenyes
Evaluador Calificació
Metacritic 91/100[26]
Puntuacions de crítiques
Publicació Calificació
4Players 8,5/10[37]
Destructoid 8,5/10[38]
Famitsu 38/40[39]
Game Informer 9/10[40]
GamesRadar+ 4,5/5[41]
IGN 9/10[42]
Jeuxvideo.com 17/20[43]
Nintendo Life 10/10[44]
Eurogamer (italia) 9/10[45]
VG247 5/5[46]
VideoGamer.com 8/10[47]
Gamespot 8/10[48]
Gameinformer 9/10[49]

Mitjans relacionats[modifica]

Una sèrie de manga, Atsumare Dōbutsu no Mori: Nonbiri Shima Dayori, va començar a publicar-se a la revista manga Ciao el 28 de desembre de 2019. La sèrie està escrita i il·lustrada per Minori Katōel i explica la història de Hana, una noia que es trasllada a una illa sense població[50]. Nook Tails, una sèrie de tires còmiques de Cho Hanayo amb els personatges de Timmy, Tendo en castellà, i Tommy, Nendo en castellà, va començar a publicar-se al portal web japonès oficial del joc el 15 d'octubre de 2019[51][52]. Una traducció en anglès d'aquesta sèrie es va publicar al compte de Twitter en anglès del joc el 4 de març de 2020[53]. Animal Crossing: New Horizons, comparteix la data de llançament amb el joc Doom Eternal. Els aficionats als dos jocs han celebrat la coincidència creant i compartint dibuixos al respecte[54].

Enllaços externs[modifica]

Pàgina oficial d'Animal Crossing: New Horizons en espanyol.

Referències[modifica]

  1. «Animal Crossing: New Horizons vendió en Japón más de 2,6 millones de copias en diez días» (en espanyol europeu). [Consulta: 9 abril 2020].
  2. «Animal Crossing y Switch son lo más vendido en España en las últimas semanas» (en espanyol europeu). [Consulta: 9 abril 2020].
  3. Khan, Imad «Why Animal Crossing Is the Game for the Coronavirus Moment» (en anglès). The New York Times, 07-04-2020. ISSN: 0362-4331.
  4. June 2019, Nick Pino 11. «Animal Crossing: New Horizons adds crafting and farming, gets delayed til 2020» (en anglès). [Consulta: 9 abril 2020].
  5. 5,0 5,1 «Isabelle Will Be in Animal Crossing: New Horizons - E3 2019 - IGN» (en anglès). [Consulta: 9 abril 2020].
  6. 6,0 6,1 6,2 «Animal Crossing: New Horizons Will Let You Decorate The Whole World» (en anglès americà). [Consulta: 9 abril 2020].
  7. 7,0 7,1 «Animal Crossing: New Horizons Reveals World Premiere of New Gameplay at Nintendo Treehouse Live - E3 2019 - IGN» (en anglès). [Consulta: 9 abril 2020].
  8. Stark, Chelsea. «Animal Crossing: New Horizons will have skin tone customization, gender-neutral hairstyles for Villagers» (en anglès), 12-06-2019. [Consulta: 9 abril 2020].
  9. «Los creadores Animal Crossing: New Horizons responden a nuestras preguntas» (en castellà), 08-04-2020. [Consulta: 9 abril 2020].
  10. 10,0 10,1 EDT, Christopher Groux On 6/11/19 at 3:28 PM. «The first gameplay details about 'Animal Crossing: New Horizons' have arrived» (en anglès), 11-06-2019. [Consulta: 9 abril 2020].
  11. 11,0 11,1 «How Tom Nook Uses His Money and 14 More Details About Animal Crossing: New Horizons - E3 2019 - IGN» (en anglès). [Consulta: 9 abril 2020].
  12. «Los creadores Animal Crossing: New Horizons responden a nuestras preguntas» (en castellà), 08-04-2020. [Consulta: 9 abril 2020].
  13. «Here are all the juicy details on Animal Crossing: New Horizons» (en anglès). Gabe Gurwim, 28-02-2020. [Consulta: 9 abril 2020].
  14. Joho, Jess. «Nintendo confirms Mr. Resetti lost his job thanks to 'Animal Crossing: New Horizons'» (en anglès). [Consulta: 9 abril 2020].
  15. «Animal Crossing: New Horizons to limit to one island per Nintendo Switch». [Consulta: 9 abril 2020].
  16. «Animal Crossing: New Horizons Will Let You Back Up Save Data After All--Under Certain Conditions - GameSpot». [Consulta: 9 abril 2020].
  17. Lee, Julia. «Animal Crossing: New Horizons’ Bunny Day event detailed, Leif revealed» (en anglès), 26-03-2020. [Consulta: 9 abril 2020].
  18. «Coronavirus: Nintendo confiesa que los DLC de Animal Crossing: New Horizons podrían retrasarse» (en castellà), 24-03-2020. [Consulta: 10 abril 2020].
  19. Frank, Allegra. «Animal Crossing Switch is out in 2019 and Nintendo is driving us nuts already» (en anglès), 13-09-2018. [Consulta: 10 abril 2020].
  20. 20,0 20,1 «Animal Crossing: New Horizons Delayed to 2020 - E3 2019 - IGN» (en anglès). [Consulta: 10 abril 2020].
  21. Kane, Alex; Kane, Alex. «Nintendo Delayed ‘Animal Crossing’ to Maintain ‘Good Work-Life Balance’» (en anglès), 12-06-2019. [Consulta: 10 abril 2020].
  22. «Subscribe to read | Financial Times». [Consulta: 10 abril 2020].
  23. Keane, Sean. «Animal Crossing: New Horizons delay cuts $1B from Nintendo stock» (en anglès). [Consulta: 10 abril 2020].
  24. «Animal Crossing: New Horizons llegará localizado al español latino» (en castellà), 04-12-2019. [Consulta: 10 abril 2020].
  25. «Amazon retrasa envíos de Animal Crossing: New Horizons | Atomix» (en espanyol europeu), 19-03-2020. [Consulta: 10 abril 2020].
  26. 26,0 26,1 «Animal Crossing: New Horizons» (en anglès). [Consulta: 10 abril 2020].
  27. Hall, Charlie. «Animal Crossing: New Horizons has some problems when you create multiple accounts» (en anglès), 23-03-2020. [Consulta: 10 abril 2020].
  28. Life, Nintendo. «Angry Players Are Starting To Review-Bomb Animal Crossing: New Horizons» (en anglès britànic), 24-03-2020. [Consulta: 10 abril 2020].
  29. Martínez, David. «Análisis de Animal Crossing New Horizons para Nintendo Switch» (en castellà), 16-03-2020. [Consulta: 10 abril 2020].
  30. «Análisis Animal Crossing: New Horizons, un paraíso a tu medida (Switch)» (en espanyol europeu). [Consulta: 10 abril 2020].
  31. «Animal Crossing: New Horizons smashes sales records in the UK» (en anglès). [Consulta: 10 abril 2020].
  32. Rodríguez, David. «Animal Crossing New Horizons arrasa y se convierte en el juego con mejor lanzamiento de la saga» (en castellà), 23-03-2020. [Consulta: 10 abril 2020].
  33. Phillips, Tom. «Wow, Animal Crossing: New Horizons sales are through the roof» (en anglès), 23-03-2020. [Consulta: 10 abril 2020].
  34. «『あつまれ どうぶつの森』パッケージ版が発売3日間で188万本を販売! スイッチ向けソフトで歴代1位の初週販売本数» (en japonès). 更新, 25-03-2020. [Consulta: 10 abril 2020].
  35. CNN, AJ Willingham. «Animal Crossing is letting people live out their wildest fantasy: Normalcy». [Consulta: 10 abril 2020].
  36. «Opinion | Why "Animal Crossing" is the feel-good coronavirus escapism we all need» (en anglès). [Consulta: 10 abril 2020].
  37. «Animal Crossing: New Horizons - Test, Simulation» (en alemany). [Consulta: 10 abril 2020].
  38. «Review: Animal Crossing: New Horizons» (en english). [Consulta: 10 abril 2020].
  39. Life, Nintendo. «The First Animal Crossing: New Horizons Review Is In, And It Might Surprise You» (en anglès britànic), 10-03-2020. [Consulta: 10 abril 2020].
  40. Cork, Jeff. «Animal Crossing: New Horizons Review – A Wholesome Island Oasis» (en anglès). [Consulta: 10 abril 2020].
  41. March 2020, Sam Loveridge 16. «Animal Crossing: New Horizons review: "The ultimate getaway from reality"» (en anglès). [Consulta: 10 abril 2020].
  42. «Animal Crossing: New Horizons Review - IGN» (en anglès). [Consulta: 10 abril 2020].
  43. «Test du jeu Animal Crossing : New Horizons sur Switch» (en francès). [Consulta: 10 abril 2020].
  44. Life, Nintendo. «Review: Animal Crossing: New Horizons - An Accessible And Addictive Masterpiece» (en anglès britànic), 16-03-2020. [Consulta: 10 abril 2020].
  45. Arlotta, Lara. «Animal Crossing: New Horizons - recensione» (en italià), 16-03-2020. [Consulta: 10 abril 2020].
  46. «Animal Crossing New Horizons review: another must-play Switch classic from Nintendo», 16-03-2020. [Consulta: 10 abril 2020].
  47. «Animal Crossing: New Horizons review» (en anglès). [Consulta: 10 abril 2020].
  48. «Animal Crossing: New Horizons Review - Island Getaway» (en anglès americà). [Consulta: 10 abril 2020].
  49. Cork, Jeff. «Animal Crossing: New Horizons Review – A Wholesome Island Oasis» (en anglès). [Consulta: 10 abril 2020].
  50. «Animal Crossing Game Franchise Gets Manga in December» (en anglès). [Consulta: 11 abril 2020].
  51. «島のくらしのパートナー たぬき開発». [Consulta: 11 abril 2020].
  52. どうぶつの森. «[https://twitter.com/doubutsuno_mori/status/1184043179110092802 【お知らせ】Nintendo Liveの「たぬき開発 無人島移住パッケージ説明会」にお越しいただいた皆様、ありがとうございました。「たぬき開発」HPにて、説明会の様子や次回のご案内、4コマまんがを掲載しておりますので、よろしければご覧ください。 https://www.tanuki-kaihatsu.com/ pic.twitter.com/SCcBoNZbzf]» (en japonès), 15-10-2019. [Consulta: 11 abril 2020].
  53. Nook, Tom. «You can build so many things with DIY recipes. I’m excited to see what you will make! Yes, yes! #AnimalCrossing #ACNHpic.twitter.com/HSFwBN5ZEc» (en anglès), 04-03-2020. [Consulta: 11 abril 2020].
  54. Lee, Julia. «How did Animal Crossing’s Isabelle and the Doomguy become best friends?» (en anglès), 24-02-2020. [Consulta: 11 abril 2020].


Categoria:Videojocs desenvolupats al Japó