Vés al contingut

Usuari:Noroca17/Proves

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Vista de la catedral

Catedral dels Sants Pere i Pau (Ulan Bator)[modifica]

La Catedral dels Sants Pere i Pau[1] o simplement Catedral de Ulan Bator[2] (en llatí: Ecclesia cathedralis Sanctorum Petri et Pauli) és el nom que rep un edifici religiós que està afiliat a l'Església Catòlica i es troba a la ciutat de Ulan Bator[3] la capital de país asiàtic de Mongòlia[4].

El temple segueix el ritu romà o llatí i és l'església mare o principal de la Prefectura apostòlica de Ulan Bator (Praefectura Apostòlica Ulaanbaatarensis Улаанбаатар хотын муж элчийн). La catedral va ser dissenyada per l'arquitecte serbi Predak Stupar i va ser consagrada el 2003 pel cardenal Crescencio Sepe; la seva forma s'assembla a la d'una iurta.

Compta amb 36 finestres semicirculars i una finestra a la claraboia. Aquestes últimes es van afegir a l'any 2005, i eren part d'un projecte del germà Mark, un membre de la comunitat de Taizé. Les finestres representen als quatre evangelistes en la seva forma simbòlica, un àguila, un àngel, un iac i un lleopard de les neus (els dos últims com una reinterpretació local de la iconografia cristiana tradicional, que substitueixen el bou alat tradicional i un lleó amb ales).


Categoria:Catedrals

  1. «Cathedral of Sts. Peter and Paul». [Consulta: 10 gener 2021].
  2. «Eucharistic concelebration for the consecration of the Cathedral of Ulaanbaatar, dedicated to the Holy Apostles Peter and Paul». [Consulta: 10 gener 2021].
  3. Pang, Guek-Cheng. Mongolia (en anglès). Marshall Cavendish, 2010. ISBN 978-0-7614-4849-5. 
  4. Sanders, Alan; Smart!, Culture. Mongolia - Culture Smart!: The Essential Guide to Customs & Culture (en anglès). Kuperard, 2016-02-01. ISBN 978-1-85733-718-1.