Usuari:Pallares/Amy Poehler

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Biografia[modifica]

Primers anys[modifica]

Poehler va néixer a Massachusetts, Estats Units, filla de Eileen i Bill Poehler, tots dos professors, en 1993 es va graduar a la Universitat de Boston. Després de graduar-se, Poehler es va traslladar a Chicago, on va estudiar juntament amb la seva amiga i futur estel, Tina Fey. També va estudiar amb Del Close en ImprovOlympic, va passar a formar part de l'empresa de turisme, així com l'ensenyament de les classes en iO.

Carrera[modifica]

Saturday Night Live[modifica]

Poehler també ha fet imitacions memorables de Kelly Ripa, Avril Lavigne, Sharon Osbourne, Paula Abdul, Hillary Clinton, Sharon Stone i Michael Jackson. Poehler es va unir a l'elenc de Saturday Night Live després de la seva participació amb el Upright Citizens Brigade, un grup d'improvisació de teatre format originalment a Chicago. Els altres membres de Upright Citizens Brigade són Matt Besser, Matt Walsh i Ian Roberts.

Poehler ha imitat a diverses figures famoses, actors, actrius, i cantants en les seves aparicions en la sèrie Saturday Night Live. A més de totes les seves paròdies es va informar que Poehler es retiraria del programa pel naixement del seu fill. Poehler va tornar a la sèrie el 3 de novembre de 2008, en els capítols "SNL Presidencial 08 Bash", "allotjament", com Hillary Clinton. El seu retorn a SNL després de l'embaràs va ser el 6 de desembre de 2008, on va romandre durant dues setmanes. Durant la "Actualització de finalització de Setmana", el 13 de desembre, va agrair a la seva família, amics i fans pel suport i va anunciar que seria el seu últim espectacle. El 18 d'abril va aparèixer en un especial de Saturday Night Live, El Millor de Amy Poehler, a l'aire. Poehler va tornar per a actualització de finalització de setmana en la temporada de SNL final amb Will Ferrell el 16 de maig de 2009.

Altres treballs[modifica]

Poehler va començar la seva carrera en 1999 on va actuar en la pel·lícula Deuce Bigalow: Male Gigolo, pel·lícula protagonitzada per Rob Schneider. Després va aparèixer en la pel·lícula Wet Hot American Summer, després d'aquesta pel·lícula va aparèixer en la famosa comèdia protagonitzada per Lindsay Lohan, Pixen Girls, on va actuar com la Sra. George, la mare de Regina George, en la pel·lícula va actuar juntament amb la seva amiga Tina Fey, en el mateix any apareix en la pel·lícula The Devil and Daniel Webster, protagonitzada per Jennifer Love Hewitt. També va aparèixer en la pel·lícula Tenacious D in The Pick of Destiny (2006), protagonitzada per Jack Black, en el mateix any també va tenir una actuació en la pel·lícula Southland Tales on va interpretar a Veronica Mung. En 2008 va actuar en la pel·lícula de comèdia Llogaret 2, va prestar la seva veu per a la pel·lícula animada Horton i el món dels qui, va protagonitzar juntament amb la seva amiga Tina Fey, la pel·lícula Baby Mama, amb la qual havia actuat en Pixen Girls. En el mateix any també va prestar la seva veu per a la sèrie animada Mighty B!, la súper abella. L'any 2009 va tenir una actuació de veu en la pel·lícula Monsters vs Aliens, estrenada a l'abril de 2009, al febrer de 2009, va començar l'enregistrament de la sèrie de comèdia Parks and Recreation, i novament tindria una actuació de veu en la pel·lícula Hoodwinked 2: Hood vs. Evil, l'estrena del qual estaria previst per a l'any 2010, Poehler està en converses per protagonitzar un nou projecte anomenat Groupies, on actuaria juntament amb l'actriu Illa Fisher. També en 2009 va donar veu al personatge Eleonor en Alvin i els esquirols (The Squeakquel).

Ara treballa en Inside Out (Intensament) de Walt Disney Picture

Vida personal[modifica]

Poehler va contreure matrimoni amb Will Arnett, actor de la sèrie de FOX, Arrested Development, l'any 2003. La parella ha aparegut en diverses pel·lícules junts, entre elles, Monsters vs Aliens, Horton i el món dels qui, On Broadway i Spring Breakdown, que es va estrenar al juny de 2009. La parella té dos fills anomenat Archie i Abel, nascuts en 2008 i 2010 respectivament. Al setembre de 2012 diversos mitjans van informar que Arnett i Poehler es van separar després de nou anys de matrimoni.

Referències[modifica]

[[Categoria:Actors de Massachusetts]] [[Categoria:Actors de sèries de televisió estatunidencs]] [[Categoria:Humoristes estatunidencs]]