Usuari:Pallares/Anne Heche

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Biografia[modifica]

Va començar la seva carrera com a actriu als 12 anys en un cafè teatre per contribuir a la subsistència familiar. Tres anys més tard va ser descoberta per un cazatalentos que li va oferir participar en la seriï As the World Turns, alguna cosa que ella va rebutjar per seguir ajudant al seu famila. Als 17 anys, diplomada en l'institut, es va traslladar a Nova York per actuar en la sèrie Another World, en el paper de les bessones Vicki Hudson Frame i Marley McKinnon. La seva actuació durant quatre anys li va valer un Daytime Emmy Award en 1991.

Aquest mateix any va abandonar la sèrie per començar la seva carrera cinematogràfica. Després d'actuar en una sèrie de pel·lícules sense major rellevància, van arribar Walking and talking (1996) i Coacció a un jurat (1996), al costat de Demi Moore.

La seva actuació com a esposa de Johnny Depp en Donnie Brasco (1997) li va valer diverses crítiques positives, com també les seves actuacions en Volcano (1997), al costat de Tommy Lee Jones, i La cortina de fum (1997) al costat de Robert De Niro i Dustin Hoffman.

On més es va donar a conèixer va ser en la comèdia romàntica Sis dies i set nits (1998 dirigida per Ivan Reitman, al costat d'Harrison Ford. També va intervenir en Psycho (1998), el remake d'una de les obres més conegudes d'Alfred Hitchcock, Psicosis (1960). En aquesta pel·lícula interpreta a Marion Crane, paper que antany ho va interpretar Janet Leigh.

Vida personal[modifica]

Va ser parella durant dos anys de Steve Martin, i posteriorment del músic Lindsey Buckingham, de Fleetwood Mac.

En 1997, va entaular una relació homosexual amb la comediant Ellen Degeneris. La parella, que fins i tot va dir que si en Vermont fossin legals les noces homosexuals es casarien, va trencar tres anys més tard i Heche va iniciar una relació amb el camarógrafo Coleman Laffon, amb el qual es va casar i va tenir un fill: Homer (2002). El matrimoni es va divorciar en 2007 i alguns diuen que va ser a causa d'un presumpte affair d'ella amb el seu aleshores company James Tupper, de Men in trees (ABC).

Filmografia[modifica]

Any Film Paper Notes
1993 An Ambush of Ghosts Denise
Les aventures de Huckleberry Finn Mary Jane Wilks
1994 I'll Do Anything Claire
Milk Money Betty
A Simple Twist of Fate Companya de Tanny Sense crèdits
1996 The Juror Juliet
Wild Side Alex Lee/Johanna
Peu in the Sky Amy
Walking and Talking Laura
1997 Donnie Brasco Maggie Pistone
Volcano Dr. Amy Barnes
I Know What You Did Last Summer Melissa 'Missy' Egan
Wag the Dog Winifred Estimis
1998 Psycho (Psicosi) Marion Crane
Return to Paradise Beth Eastern
Sis dies i set nits Robin Monroe
1999 The Third Miracle Roxane
2000 Auggie Rose Lucy També coneguda com Beyond Suspicion
2001 Prozac Nation Dr. Sterling
2002 John Q. Rebecca Payne
2004 Birth Clara
Gracie´s choice Rowena Lawson
2005 Sexual Life Gwen
2007 What Love Is Laura
Suffering Man's Charity Helen
Superman: Doomsday Lois Lane Veu
2008 Toxic Skies Dr. Tess Martin
2009 Spread (American Playboy a Espanya) Samantha
2011 Cedar Rapids Joan Ostrowski-Fox
2013 Gens que témer Wendy
2014 La llegenda de Korra Suyin Beifong Veu
2015 Wild Card Roxy

Referències[modifica]

[[Categoria:Actors d'Ohio]] [[Categoria:Actors de cinema estatunidencs]] [[Categoria:Actors de sèries de televisió estatunidencs]]