Usuari:Pallares/Catedral de Sant Basili

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure




Cadascuna d’aquestes vuit capelles (quatre axials i quatre més petites entre cadascun dels eixos) està coronada amb un campanar bulbós, que envolta una novena, més gran, que les sobresurt. Aquesta última adorna l'església central, erigida en elogi de la Intercessió de la Mare de Déu . Les nou esglésies estan unides pels fonaments, la galeria lateral (abans no coberta), així com pels passatges interiors amb volta.

El 1588, al nord-est de la catedral, es va construir una desena capella, consagrada en honor de Basili el Beat ( 1469 - 1552 ), que va donar a la catedral el segon nom. Al costat d’aquesta capella hi ha una altra que homenatja la Nativitat de Maria, en la qual es va enterrar, el 1589, Sant Joan de Moscou (en rus : Иоанн Московский ), un Fol-en-Christ (inicialment, la capella va ser consagrada en honor de la festa russa de la Deposició de la seva túnica a les Blanquernes, però es va dedicar de nou el 1680 ). Va ser a la dècada de 1670 quan es va construir el campanar rematat amb un sostre en forma de piràmide.

La catedral ha estat restaurada moltes vegades. Al segle XVII  es va dur a terme un treball monumental sobre la decoració de la catedral. Tot i que l’església era totalment blanca i les seves cúpules daurades, comença l’enginyós desenvolupament de la decoració multicolor de les bombetes, així com la pintura ornamental interior i exterior. A més, es van afegir annexos asimètrics i tendes de campanya al terrat dels graons laterals.

L’arxipreste Ivan Vostorgov, últim degà de la catedral (abans de la Revolució d’Octubre de 1917), va ser afusellat el 23 d'agost de 1919 . L'església va ser posada a disposició de les comunitats renovacionistes . [[Categoria:Símbols de Rússia]]