Vés al contingut

Usuari:Pallares/John McTiernan

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Biografia

[modifica]

El seu pare era cantant d'òpera, i el propi McTiernan es va iniciar en l'actuació a la primerenca edat de vuit anys. Després de l'institut, va estudiar cinema en la Julliard & New York University, per acabar convertint-se en dissenyador i director tècnic de la Manhattan School of Music. Va començar a dirigir anuncis publicitaris fins que, finalment, va estrenar la seva primera pel·lícula, Nòmades, en 1985. Una pel·lícula que va passar absolutament inadvertida.

Però dos anys després, arribaria un dels seus primers èxits: Depredador amb un Arnold Schwarzenegger com a fulgurant estel del cinema d'acció mundial. Un èxit que es multiplicaria l'any següent amb l'adreça de Die Hard i La caça de l'Octubre Rojo.

Durant els següents anys, Mctiernan va tenir pel·lícules de diferent valor artístic i de taquilla. Destaquen Els últims dies del Edén (1992) i L'últim gran heroi.

Processament per escoltes

[modifica]

El 3 d'abril de 2006, McTiernan va ser cridat a declarar per haver mentit al FBI durant la recerca per escoltes telefòniques en el qual es va dir el cas Pellicano, en honor de l'investigador privat Anthony Pellicano, acusat d'haver interceptat per als seus clients línies telefòniques d'actors i executius de la capital del cinema. Segons un comunicat de la fiscalia, «McTiernan va contractar i va pagar a Pellicano per espiar a Charles Roven i que el detectiu privat va parlar d'això als investigadors».

McTiernan va ser tancat a l'abril de 2013 en una presó federal en Yankton, Dakota del Sud, amb una condemna de 12 mesos. Però després de gairebé 10 mesos, al febrer de 2014, McTiernan va sortir en llibertat, servint la resta de la seva condemna sota arrest domiciliari. Aquest mateix any, McTiernan aixecaria una queixa davant el Departament de Justícia com un esforç per netejar el seu nom i reivindicar la seva persona. L'advocat de McTiernan, Hank Hockeimer, manifestaria en una declaració que el seu client havia estat tancat no només per un crim que no va cometre, però per un comportament que simplement no és un crim.[1]

Filmografia

[modifica]

Referències

[modifica]
  1. «¿Qué sucedió con John McTiernan?», 14-09-2016. [Consulta: 21 novembre 2016].

[[Categoria:Directors de cinema estatunidencs]]