Usuari:Pallares/Jon Cryer

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Tot i que Cryer fama obtinguda amb les seves funcions de pel·lícula primerenques, va agafar diversos anys per trobar èxit a la televisió; cap dels seus vehicles d'estrella, incloent El Famós Teddy Z, Socis, i El Problema amb Normal, va durar més de 22 episodis. Dins 2003, Cryer va ser llançat mentre Alan Harper en el CBS sitcom Dos i uns Homes Mitjos, per quin va guanyar dos Primetime Emmy Premis dins 2009 i 2012. Cryer Va rebre una estrella en el Passeig d'Hollywood de Fama per Televisiu dins 2011.

Carrera[modifica]

El primer paper de Cryer com a professional va ser fent de David en l'obra de Broadway Torch Song Trilogy, reemplaçant Matthew Broderick, a qui "s'assemblava". Cryer va substituir més tard Broderick a Brighton Beach Memoirs de Neil Simon el 1989.

Cryer a Los Angeles a l'estrena de Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest, el 2006

Als 19 anys, el 1984, Cryer va aparèixer en la  comèdia romàntica No Small Affair, en el paper principal de Charles Cummings, després que la producció original amb Matthew Broderick va ser clausurada a causa d'un atac de cor del director, Martin Ritt. Va tenir petis papers en pel·lícules i telefilms, i va tenir èxit com Phil "Duckie" Dale en Prett in Pink de  John Hughes. En una entrevista amb  Daily News, la mare de Cryer va dir que després de Pretty in Pink, va començar a rebre trucades de noies adolescents de tot el món, que deixaven missatges amb riures histèrics en el seu contestador automàtic. El 1989, aconsegueix el paper principal en la sèrie de comèdia de la televisió, The Famous Teddy Z. La seva actuació va obtenir pobres ressenyes i l'espectacle va ser cancel·lat després de la primera temporada

Un any més tard, va protagonitzar la comèdia Hot Shots! de Jim Abrahams amb Charlie Sheen, que va ser rebuda molt positivament. Cryer es   freqüentment relacionava amb  Brat Pack. En una entrevista el març de 2009 a Anytime with Bob Kushell, Cryer va declarar que va fer una audició per  El foc d'Elmo però no va ser seleccionat per un paper. El 1993, va fer una audició pel paper de Chandler Bing a Friends, a Londres. La seva lectura va ser gravada per un agent de càsting britànic però la cinta no va arribar als EUA abans de prendre la decisió final.

Contra els desitjos d'executius de CBS (que eren conscient dels seus fracassos passats) i a causa de l'amistat amb Charlie Sheen, va ser llançat el 2003 per retratar Alan Harper en la sèrie còmica  Dos homes  i mig . Ha estat set vegades nominat als Emmy  i dos guanyats per papers secundaris. En un comentari pels alts índexs de l'espectacle, va dir: "Quan ets en un espectacle estàs lluitant per la supervivència cada setmana, confies en els teus instints, perquè penses, ‘Els meus instints no han treballat per ara.' Però quan gent que li agrada l'espectacle t'està mirant, agafes una quantitat enorme de pressió. Et permet de confiar en els teus instints i anar amb qui has treballat abans" Després que anterior coprotagonista Charlie Sheen sortís de la sèrie, el personatge de Cryer esdevé el personatge central de l'espectacle , principalment a causa del redibuix de la  trama. Al final de la sèrie de Dos homes i mig, Cryer és l'únic actor que ha aparegut  en cada episodi de la sèrie, des que Sheen fos acomiadat el març del 2011 i el seu fill a la pantalla Angus T. Jones  deixés la sèrie al final de la temporada 10, després de definir l'espectacle com "filth" i de dir que Jones és un "pagat hipòcrita". Abans de Dos homes i mig, Cryer va fer una audició per la funció de Gaius Baltar en el Sci-Fi Canal per Battlestar Galactica, però el paper va anar a James Callis. El 2008, Cryer va aparèixer amb Laurence Fishburne i James Cromwell en la pel·lícula Tortured, i el  2009 va protagonitzar  amb James Spader  la pel·lícula Shorts.

Vida personal[modifica]

Cryer amb la seva dona Lisa Joyner el setembre 2011

Cryer es va casar amb l'actriu britànica  Sarah Gallet el 1999, amb qui té un fill, Charlie Austin. La parella es va divorciar el 2004. El febrer del 2007, en un episodi de The Tonight Show with Jay Leno, va anunciar que es casava amb la periodista Lisa Joyner; la parella es va casar a Mèxic el juny del 2007. El 29 de setembre de 2009, Jon i Lisa van anunciar que adoptaven una nena, que van anomenar Daisy.

Quan Molly Ringwald, la coprotagonista  a Pretty in Pink va declarar a la revista Out el 2012 que pensava que Cryer  era gai, Cryer va defensar Duckie i altres "idiotes lleugerament afeminats," i va dir havia viscut amb altres' "faulty" gais. També el 2012, Joyner va dir a Jeff Probst que quan ella i Cryer va començar a sortir, es va preguntar si podria ser gai perquè "mai em va fer un petó." Cryer va ser preguntat el 2014 si l'havien "confós amb un gai"; un altre cop es va anomenar "un afeminat heterosexual" i va  deixar anat un acudit: "Fellas, estàs deixant caure la pilota."

Previ a la 2008 elecció presidencial, Cryer va assistir a un acte de la campanya pel Senador John McCain. Quan Cryer no va donar un suport públic per la cursa del 2012, la seva portaveu va dir que alinear-se el 2008  amb el Partit Republicà va ser una "equivocació" i que Cryer no "és realment polític." Va assistir a esdeveniments, tant dels Republicans com dels Demòcrates "perquè va voler sentir el que ambdues parts deien."

References[modifica]

[[Categoria:Persones vives]]