Usuari:Pallares/Jules i Jim

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Jules i Jim és una pel·lícula francesa dirigida per François Truffaut l'any 1962, forma part important del moviment cinematogràfic denominat Nouvelle vague. Està basada en un llibre de Henri-Pierre Roché. Actuen Jeanne Moreau com a Catherine, Oskar Werner i Henri Serre com a Jules i Jim.

Argument[modifica]

La història es desenvolupa abans, durant i després de la I Guerra Mundial prenent com a personatges dos amics, un d'austríac i un altre francès, Jules i Jim, que coneixen a Catherine, una peculiar dona interpretada per Jeanne Moreau, de la qual tots dos s'enamoren. Sorgeix així un trio amorós que acaba en tragèdia.

A tenir en compte que l'argument està basat en fets reals. El personatge de Catherine està inspirat en Helen Grunt, dona alemanya que en viatjar a París va conèixer a Franz Hessel i al seu amic Henri-Pierre Roché, dos artistes de la literatura. Es va casar amb Franz mentre li era infidel amb el seu amant Henri-Pierre Roché, autor del llibre en el qual es basa Truffaut.

Recentment, Marie-Françoise Peteuil ha publicat un llibre (Helen Hessel: la dona que va estimar a Jules i Jim) que relata la veritable història d'aquest relat d'amor, infidelitat, traïció i llibertat.

[[Categoria:Pel·lícules del 1962]] [[Categoria:Pel·lícules de França]] [[Categoria:Pel·lícules dirigides per François Truffaut]] [[Categoria:Pel·lícules dramàtiques]] [[Categoria:Pel·lícules en francès]]