Usuari:Pallares/Larry David

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Carrera[modifica]

Durant la dècada de 1980 va conèixer als seus futurs companys de Seinfeld. En Fridays va conèixer a Michael Richards (Kramer), i durant la seva temporada en Saturday Night Live a Julia Louis-Dreyfus (Elaine). En 1989, juntament amb un altre còmic de monòlegs, Jerry Seinfeld, van crear la sèrie de NBC The Seinfeld Chronicles (després retallat el títol a Seinfeld), que ha estat un dels majors èxits televisius en la història d'Estats Units. La seva personalitat va ser, pel que sembla, la inspiració del personatge George Constança.

En la setena temporada, David va abandonar la sèrie, reincorporant-se novament dos anys després. Ha estat nominat 19 vegades als Premis Emmy, resultant guanyador en dues ocasions, una en la categoria de comèdia i una altra pel guió.

A l'octubre de 1999, la cadena de cable HBO va estrenar un especial titulat Larry David: Curb your enthusiasm, al com va seguir el llançament d'una sèrie de televisió titulada Curb Your Enthusiasm. El primer episodi d'aquesta sèrie de va emetre a l'octubre del 2000.

Aquesta sèrie és una espècie de nova versió de Seinfeld, ja que ambdues presenten un argument entorn de la vida d'un còmic famós en clau de ficció. La sèrie, no obstant això i a diferència de Seinfeld, és improvisada. Els actors reben un breu resum del que serà l'escena i a partir d'aquí realitzen l'actuació amb espontaneïtat. Larry David apareix com una versió fictícia de si mateix, un multimilionari famós retirat que es relaciona socialment amb les persones del seu cercle proper de manera una miqueta peculiar i hilarante. Molts actors famosos han actuat com convidats en la sèrie com Ted Danson, Richard Lewis o Mary Steenburgen.

Altres projectes[modifica]

A part del seu treball en Seinfeld i en Curb Your Enthusiasm, David ha estat implicat en altres projectes per a cinema i televisió. En 1998 va escriure i va dirigir la pel·lícula Sour Engrapis sobre dos cosins que viatgen a Atlantic City per jugar. La pel·lícula no va tenir èxit ni de crítica ni de taquilla. David va aparèixer breument en dues pel·lícules de Woody Allen: Dies de radi i Històries de Nova York i més tard, en 2009, va protagonitzar Whatever Works (Si la cosa funciona, en el seu títol en espanyol) en la qual encarna a Boris Yellnikoff, alter ego del director novaiorquès. En ser les seves filles seguidores de la sèrie Hannah Montana, va aconseguir que apareguessin al costat d'ella en l'episodi My best friend's boyfriend.

[[Categoria:Actors de cinema estatunidencs]] [[Categoria:Actors de sèries de televisió estatunidencs]] [[Categoria:Actors jueus]] [[Categoria:Humoristes estatunidencs]]