Usuari:Pallares/Mia Wasikowska

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Biografia[modifica]

Wasikowska l'any 2012.

L'actriu, nascuda i criada a Canberra (Austràlia), de pare australià i mare polonesa, va estudiar ballet. A més, va participar en diversos curtmetratges australians i en la pel·lícula de terror Rogue.

El seu paper de la gimnasta Sophie en En teràpia (In treatment, HBO) li va suposar bones crítiques als Estats Units, on ha participat en papers secundaris en pel·lícules com Amelia (2009) al costat de Hilary Swank o  Defiance (2008) al costat de Daniel Craig.

Al juliol de 2008, després d'una llarga cerca, Wasikowska va ser triada per interpretar la protagonista d'''Alicia al país de les meravelles'' (2010) amb, entre  d'altres, Johnny Depp, Anne Hathaway i Helena Bonham Carter. El 2010, també, va participar en la pel·lícula The Kids are All Right, al costat d'Annette Bening, Julianne Moore i Mark Ruffalo. El 2015 va protagonitzar El cim escarlata sota la producció de Guillermo del Toro.

Filmografia[modifica]

Wasikowska en els Premis Independent Spirit de 2010.

[[Categoria:Actors de cinema australians]] [[Categoria:Actors de sèries de televisió australians]] [[Categoria:Persones de Canberra]]