Usuari:Pallares/Miguel Sandoval

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaPallares/Miguel Sandoval

Biografia[modifica]

Ha començat a treballar com actor professional en el 1975 inscrivint-se a un col·legi de mimo llatí en Albuquerque, Nou Mèxic. En seguit es va unir a temps ple a la troupe i va continuar els seus estudis de mimo.

Ha començat la seva carrera cinematogràfica en els primers anys ottanta. Ha hagut petits rols en pel·lícula d'èxit: Fa#' la cosa justa, Jungle Fever i Jurassic Park. Després ser aparegut breument en Sota el signe del perill en el 1994, ha començat a assumere rols més importants, i ha recitat en Get Shorty, Alguna cosa de personal i Blow.

Després d'altres breus aparicions en Repo Man, el recuperatore i Sid & Nancy, Sandoval ha també interpretato el rol principal de Treviranus (en Death and the Compass) i Bennie Reyes (en Three Businessmen) per la regia de Alex Cox.

Allèn a la pel·lícula, Sandoval ha recitat en nombrosos shows televisivi, sovint en rols ricorrenti. En particular ha trobat l'èxit amb Medium en el 2005, interpretando el rol del Procuratore Distrettuale Manuel Devalos per tota la duració de la sèrie. Sandoval a més és aparegut en episodis de sèries famoses com Frasier, X-Files, Seinfeld i Lois & Clark - Les noves avventure de Superman.

Sandoval a més ha començat l'activitat de regista dirigint l'episodi de la tercera temporada de Medium del títol Posseïda. De llavors ençà ha directe un episodi en cadascuna de les temporades de la quarta a la setena.