Usuari:Pallares/Nagoya

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Transport[modifica]

Aeroport internacional de Chubu Centrair, construït en una illa artificial
ΜSky Limited Express de Meitetsu

Nagoya és servida per l'aeroport internacional Chubu Centrair (ONG), construït en una illa artificial a Tokoname . L'aeroport té vols internacionals i un gran volum de vols nacionals.

Un segon aeroport és l'aeròdrom de Nagoya (aeroport de Komaki, NKM) a prop del límit de la ciutat amb Komaki i Kasugai . El 17 de febrer de 2005, els vols comercials internacionals de l'aeroport de Nagoya es van traslladar a l'aeroport de Centrair. L’aeròdrom de Nagoya s’utilitza ara per a l’aviació general i com a base aèria i és el centre principal de Fuji Dream Airlines .

L'estació de Nagoya, l'estació de tren més gran del món per superfície, es troba a la línia Tōkaidō Shinkansen, la línia principal de Tōkaidō i la línia principal de Chūō, entre d'altres. JR Central, que opera el Tōkaidō Shinkansen, té la seva seu allà. Meitetsu també té seu a Nagoya i, juntament amb Kintetsu, proporciona servei ferroviari regional a les regions de Tōkai i Kansai. El metro de Nagoya proporciona servei de trànsit urbà.

El port de Nagoya és el port més gran pel seu valor comercial internacional al Japó. Toyota Motor Corporation exporta per aquest port.

Nagoya és coneguda pel seu pla ordenat de carrers, del qual és responsable el shōgun Tokugawa Ieyasu. [1]

Història[modifica]

La ciutat va ser fundada l'1 d'octubre del 1889 essent totalment destruïda durant els bombardejos de 1945 i reconstruïda després de nou.

Districtes[modifica]

Nagoya té 16 ku (districtes):

Castell Nagoya

[[Categoria:Ciutats de la prefectura d'Aichi]] [[Categoria:Nagoya]] [[Categoria:Articles amb la plantilla Webarchive amb enllaç wayback]]