Usuari:Pallares/Peter Berg

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Biografia[modifica]

Estudia prop del The Taft School, i en seguit al Macalester College. Acabats els estudis es trasferisce a Los Angeles on treballa com assistent de producció, aprenent a destreggiarsi en el món de la televisió i del cinema. En el 1989 pren part a la pel·lícula de Wes Craven Sota shock, després recita en Bagliori en el buio del 1993. En el 1995 entra en el cast de la sèrie tv Chicago Hope on interpreta el Dr. Billy Kronk, queda en la sèrie fina al 1999, on ha els primers approcci amb el guió i la regia, dirigint alguns episodis. Entre les altres experiències com actor: Girl 6 - Sexe en línia de Spike Lee, Cop Land de James Mangold, Col·lateral de Michael Mann i Smokin#' Aces de Joe Carnahan. Com actor ha pres part també a alguns episodis de la sèrie tv Alias.

Debutta com regista cinematogràfic en el 1998 amb la pel·lícula Coses molt dolentes amb Cameron Diaz i Christian Slater, venint acreditat també com compositor, havent realitzat el brano Walls Com Down. En el 2003 dirigeix El tesoro del Amazzonia. En el 2004 dirigeix Friday Night Lights, de qui vindrà tracta una homònima sèrie televisiva, de qui és productor i de qui dirigeix l'episodi pilota. En el 2007 dirigeix The Kingdom amb Jamie Foxx i Jennifer Garner, mentre en el 2008 dirigeix Will Smith en el blockbuster Hancock. Després un període de pausa, és la volta de dues pel·lícula en dos anys, Battleship (2012) i Lone Survivor (2013), mentre en el 2016 dirigeix dues produccions, és a dir Deepwater - Infern sobre l'oceà i Boston - Caça a l'home.

Vida privada[modifica]

Ha estat casat del 1993 al 1997 amb Elizabeth Rogers. Ha un fill de nom Emmett, nascut en el 1999. [[Categoria:Actors estatunidencs]] [[Categoria:Productors de cinema estatunidencs]] [[Categoria:Guionistes estatunidencs]]