Vés al contingut

Usuari:Pallares/Rob Schneider

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Biografia[modifica]

Va néixer en Sant Francisco, Califòrnia i va créixer als afores de Pacífica. És fill de Pilar (una mestra de jardí d'infants) i Marvin Schneider. Té ascendència jueva, per part del seu pare i també filipina per part de la família de la seva mare, (la seva àvia era filipina casada amb un oficial de l'exèrcit dels Estats Units en les Filipines). Va mantenir romanços amb Julia Sweeney i Jill Barron. Va estar casat amb la modelo London King entre 1988 i 1990 tenint una filla anomenada Doble ela, posteriorment 11 anys despúes es va casar amb la productora mexicana Patrícia Azarcoya Arce en 2011 amb qui té una filla anomenada Miranda Schneider.

Carrera[modifica]

Schneider va començar la seva carrera com a comediant poc després d'acabar l'escola secundària. És natiu de Pacifica, Califòrnia era un convidat habitual en programes de ràdio locals. Després d'obrir un espectacle còmic de Dennis Miller en 1987, Schneider va guanyar un espai en HBO's 13th Anual Joves Humoristes Especial, que va ser afavorida per Miller. L'aparició especial de Schneider en HBO ho va portar a ser l'escriptor de la nit NBC per la seva va exercir en "Saturday Night Live".

Saturday Night Live[modifica]

Schneider es va sumar a l'elenc de Saturday Night Live en 1988, sent el primer asiàtic-americà membre de l'elenc en el xou. Schneider ràpidament es va graduar d'escriptor i va ser destacat com a jugador de membre ple emès. Va participar des de 1990 fins a 1994 en "SNL", interpretant rols com a "Petit Elvis" i "Orgasme Guy". El seu més conegut personatge recurrent va ser, al juny de 2008, "Richard Laymer" - un empleat d'oficina que es dirigia a cadascun dels seus companys de treball amb una infinitat de sobrenoms molests. Schneider apareix en el vídeo "L'alliberament de Bad Boys" de Saturday Night Live, juntament amb els seus col·legues Adam Sandler, Chris Rock, David Spade i Chris Farley.

Personatges recurrents en SNL[modifica]

  • Richard Laymer ("La Richmeister"), un empleat d'oficina que irrita a les persones donant-los sobrenoms
  • Carlo, des del Restaurant II Cantore esbossos
  • El sensible home nu, un home nu que dóna consells a altres caràcters

Celebritats imitades[modifica]

Paròdia i sàtira[modifica]

Schneider es caracteritza per interpretar a personatges "perdedors" o notablement maldestres i inferiors, enfront d'un ambient competitiu, com per exemple cortejar a una noia del seu interès enfront d'un univers de mascles alfa.

En les pel·lícules realitzades per Rob, el personatge principal sovint en desavantatge enfront del mitjà, sol ser objecte d'algun tipus de transformació estranya; ja sigui sobrenatural o de ciència-ficció fins i tot un canvi de carrera extrem i poc probable. Per aquest motiu va ser parodiat en la sèrie animada South Park, en l'episodi La merda més gran de l'univers (El títol es refereix a una sàtira de John Edward, i no a Schneider). Al llarg de l'episodi, durant els vols d'avió o moments posteriors a un vol, es mostren pel·lícules de Rob Schneider com a actor principal sofrint transformacions absurdes com: una grapadora, una pastanaga, i fins i tot Kenny McCormick, un personatge de South Park; Rob com "Kenny" mor disparat i/o empalat. About.com li pregunto a Rob sobre la paròdia en South Park, al que l'actor va respondre: "Em va encantar; va ser genial. L'única cosa que pensava, és que eren molt amables amb mi... Quan ets doblegat per la millor gent del sector, és un honor."

[[Categoria:Actors californians]] [[Categoria:Actors de cinema estatunidencs]] [[Categoria:Humoristes estatunidencs]] [[Categoria:Jueus estatunidencs]] [[Categoria:Persones de San Francisco]]