Vés al contingut

Usuari:Pallares/The Man in the Iron Mask

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Repartiment

[modifica]



  • Un retrat de Louis XV pot ser vist dins els apartaments de Louis XIV . Louis XV era el gran-nét i successor de Louis XIV. Va néixer dins 1710, i els esdeveniments de la pel·lícula tenen lloc sobre mig un segle abans del seu naixement.
  • D'Artagnan' La mort és inconsistent amb biographic fet. El caràcter és basat damunt Charles de Batz-Castelmore d'Artagnan, un capità dels Mosqueters de la Guàrdia, qui va ser matat dins batalla durant el Setge de Maastricht (1673).
  • Louis XIV va tenir un germà de vida real, Philippe jo, Duc de Orléans, qui no és descrit en la pel·lícula i no va ser el bessó del Rei . Louis XIV va néixer dins 1638. Philippe era el seu germà més jove, nascut dins 1640. Philippe era el fundador de la Casa de Orléans, una branca de cadet de la Casa de Bourbon.
  • Posat dins 1662, la pel·lícula retrata el rei com unmarried. El Louis històric XIV casat la seva primera muller Maria Theresa d'Espanya dins 1660. Van quedar casats fins a la seva mort dins 1683.
  • Notwithstanding La pau i la prosperitat al·ludida a a la conclusió de la pel·lícula , Louis XIV va gastar la majoria de la resta del seu regnat a guerra.

Recepció crítica

[modifica]

[[Categoria:Pel·lícules del 1998]] [[Categoria:Pel·lícules dramàtiques dels Estats Units]] [[Categoria:Pel·lícules dels Estats Units]] [[Categoria:Pel·lícules en anglès]]