Usuari:Pallares/Videocracy

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Distribució[modifica]

La RAI i Mediaset va rebutjar  retransmetre el tràilerError de citació: L’etiqueta d’obertura <ref> s’ha formatat incorrectament o té un nom no permès, la primera considerant que la pel·lícula atacava el govern i necessitava doncs un missatge de signe oposat per garantir la imparcialitat del servei públic, la segona per raons d'oportunitat a causa de la crítica continguda a la televisió comercial .

La pel·lícula es va presentar a la 66ª Mostra de Venècia, en la secció de les Jornades dels Autors en col·laboració amb la Setmana Internacional de la Crítica.Error de citació: L’etiqueta d’obertura <ref> s’ha formatat incorrectament o té un nom no permèsError de citació: L’etiqueta d’obertura <ref> s’ha formatat incorrectament o té un nom no permèsError de citació: L’etiqueta d’obertura <ref> s’ha formatat incorrectament o té un nom no permès

Fabrizio Corona, absent a la primera del Festival, es va referir a Gandini com persona «brava, intel·ligent i astuta», imputant al director d'haver presentat la pel·lícula d'una manera per després desenvolupar el projecte en manera diversa.Error de citació: L’etiqueta d’obertura <ref> s’ha formatat incorrectament o té un nom no permèsError de citació: L’etiqueta d’obertura <ref> s’ha formatat incorrectament o té un nom no permès

En el primer cap de setmana de projecció a Itàlia, la pel·lícula va tenir un alt èxit de públic, tot i ser distribuïda en un nombre limitat de sales, 70.Error de citació: L’etiqueta d’obertura <ref> s’ha formatat incorrectament o té un nom no permès

El 13 de novembre de 2011 el documental va ser transmès en prime time en el canal LA7. Després de la projecció de la pel·lícula va seguir el talk-show Film evento, en que Enrico Mentana va comentar la pel·lícula amb diversos convidats presents a l'estudi.

Controversia[modifica]

Striscia la notícia, popular programa satíric de les televisions privades  propietat de la família Berlusconi, a l'inici de la seva temporada 2009-2010, anuncia la presència d'un fals històric en Videocracy - Basta apparireError de citació: L’etiqueta d’obertura <ref> s’ha formatat incorrectament o té un nom no permès que, segons el programa, en treia credibilitat. L'acusa rebel·lió a la pel·lícula és d'haver atribuït erròniament l'inici de l'explotació del cos femení  al naixement de la televisió de Silvio Berlusconi. Videocracy - Basta apparire s'obre efectivament amb les imatges del programa televisiu Spogliamoci conjunt, el primer sexy quiz de la televisió italiana, que, amb referència al President de la Junta Silvio Berlusconi, va comentar: «aquest era el naixement de la televisió del President».

Spogliamoci ensems ha estat un programa de Tele Torí International emès de l'octubre 1977 al febrer 1978. Berlusconi en canvi comença la seva aventura empresarial en camp televisiu comprant en el 1976 TelemilanocavoError de citació: L’etiqueta d’obertura <ref> s’ha formatat incorrectament o té un nom no permès, Tele Torí International  en el 1980, dos anys després del final de Spogliamoci conjunt, amb l'objectiu de acquirir les freqüències de transmissió de Tele Torí International i donar vida al seu projecte de televisió a difusió nacional.Error de citació: L’etiqueta d’obertura <ref> s’ha formatat incorrectament o té un nom no permès A més, des de l'octubre 1978 la RAI - Radiotelevisione Italiana, el servei radiotelevisiu públic italià, transmetia programes com Stryx, en els quals de les dones s'exhibien amb els pits descoberts.

« Sono perfettamente cosciente del fatto che “Spogliamoci insieme” fosse un programma di Tele Torino International. In questa sequenza, la mia voce narrante non sostiene che Silvio Berlusconi fu l'ideatore dello spogliarello delle casalinghe né tantomeno che fosse il proprietario di Tele Torino International. Dice che quel programma che spogliava le donne in televisione ebbe un enorme successo locale, e che “fu l’inizio della rivoluzione culturale, la nascita della televisione del Presidente”. Ciò perché in Spogliamoci insieme ci sono i semi che germogliando diventeranno elementi forti, fondanti, dell'impero mediatico berlusconiano, Spogliamoci insieme fu, come sostiene lo stesso Maffi, il precursore di Colpo grosso. I legami tra Tele Torino e Berlusconi non sono peraltro solo tematici. Berlusconi comprò successivamente Tele Torino International incorporandolo in ciò che era Telemilano 58, la futura Canale 5. Lo sponsor di Spogliamoci insieme fu lo stesso di Colpo Grosso e uno dei più giovani dipendenti di Tele Torino International, Roberto Giovalli, divenne all'età di 27 anni il direttore generale delle tre reti Fininvest. Gli autori di Striscia la notizia hanno interpretato questa sequenza come un errore, e su questo errore hanno costruito un vero attacco al film. Me ne dispiaccio anche perché il materiale da loro concessomi è stato fondamentale, per aver cercato di raccontare in Videocracy il fenomeno delle veline, e per questo li ho ringraziati nei titoli di coda del film. »

Sóc molt conscient del fet que “Spogliamoci insieme” va ser un programa de Tele Torino International. En aquesta seqüència, el meu narrador no afirma que Silvio Berlusconi, va ser el creador de les mestresses de casa striptease ni que aquest era l'amo de Tele Internacional de Torí. Es diu que el programa que va treure les dones a la televisió va ser un gran èxit local, i que "va ser el començament de la Revolució Cultural, el naixement de la televisió del president." Això és perquè en despullar juntes estan les llavors que brollen forts elements convertit, fundació, l'imperi mediàtic de Berlusconi, despullen junts va ser, com sosté la mateixa Maffi, el precursor dels Onze. Els vincles entre Tele Torí i Berlusconi no són però, només el tema. Berlusconi tard va comprar Tele Torí Internacional incorporar-lo en el que va ser Telemilano 58, el futur Canal 5. Els patrocinadors de nuesa junts va ser el mateix Colpo Grosso i un dels empleats més joves de Tele Torino Internacional, Roberto Giovalli, es va convertir a l'edat de 27 anys, el gerent general de les tres xarxes de Fininvest. Els autors de les notícies de Gaza han interpretat aquesta seqüència com un error, i aquest error han construït un atac real en la pel·lícula. Lamento també a causa de la seva material assignat era essencial, per tractar d'explicar en Videocracy el fenomen de teixit, i per això els agraeixo en els crèdits de la pel·lícula.

De notar que ja precedentemente a la missa en onda del servei de Striscia la notícia Erik Gandini havia dit esplicitamente en diverses entrevistes que les imatges a l'inici de la pel·lícula eren tratte d'un programa de Tele Torí International.[1]

Notes[modifica]

Plantilla:References

  1. Error en el títol o la url.«».