Usuari:Pallares/William Atherton

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Biografia[modifica]

Atherton va néixer a Orange, Connecticut, fill de Robert Atherton Knight i Roby Atherton (nom de soltera Robison). Va estudiar actuació a l'Escola d'Art Dramàtic de Carnegie Tech i es va graduar per la Universitat de Carnegie Mellon el 1969.[1] Atherton és esquerrà.

Carrera[modifica]

Atherton va causar sensació en els escenaris de Nova York immediatament després de graduar-se a la universitat i va treballar amb molts dels principals dramaturgs del país, com David Rabe, John Guare i Arthur Miller, guanyador de nombrosos premis pel seu treball dins i fora de Broadway. Va tenir la seva gran oportunitat al cinema en interpretar a Clovis Michael Poplin un desventurat fugitiu al costat de Goldie Hawn en el fil The Sugarland Express, el debut cinematogràfic de Steven Spielberg.

Després d'això, va obtenir papers importants en drames foscos com El dia de la llagosta i de Buscant al Sr. Goodbar, així com la pel·lícula de gran pressupost sobre el desastre del Hindenburg. També va actuar com el vaquer Jim Lloyd en la minisèrie de 1978 Centennial, basat en la novel·la de James Michener.

Atherton va entrar en la cultura pop a partir de 1984, quan va aparèixer en la reeixida comèdia Ghostbusters on va interpretar a Walter Peck, un prepotent i embolicador agent de la EPA. El 1985, Martha Coolidge va decidir que Atherton interpretés al professor Jerry Hathaway en la comèdia adolescent [[Real Genius]]. El 1988, Atherton va interpretar al narcisista periodista Richard "Dick" Thornburg en la pel·lícula d'acció de gran èxit Die Hard amb Bruce Willis, així com la seva seqüela de 1990.

Altres crèdits cinematogràfics inclouen No Mercy, L'informe Pelicà, Bio-Domi, Mad City, The Crow: Salvation, L'últim samurai, Tales Grim Prairie. També ha fet aparicions especials en programes de televisió, com The Twilight Zone, Murder She Wrote, Desperate Housewives, The Equalizer, Law & Order, Boston Legal i Monk. Atherton també va posar la seva veu del Dr. Fate de la La Lliga de la Justícia.


Va repetir el seu paper com Walter Peck en ''Ghostbusters: The Video Game'', estrenada el 16 de juny de 2009. Atherton va ser triat per participar en l'última temporada de la sèrie de la cadena American Broadcasting Company (ABC) Lost el 2010.[2]

Va aparèixer en el musical Gigi per al Teatre Reprise a Los Angeles en el paper d'Honoré Lachailles durant la primavera de 2011.[3]

Després del seu treball en el musical, Atherton va fer passos en un paper còmic en Tim i Billion Dollar, pel·lícula d'Eric, produïda per Will Ferrell de Funny or Die.[4][5]

Filmografía[modifica]

Referencias[modifica]

  1. «Bio».
  2. «Executive Producer Reveals Lost Guest Star on Twitter». tvguide.com, 28-10-2009 [Consulta: 4 enero 2010].
  3. «LA Weekly Calendar 'Gigi"- - Review by Mayank Keshaviah», 24-02-2011. [Consulta: 24 febrer 2011].
  4. «William Atherton back on the big screen!», 03-03-2011. [Consulta: 21 març 2011].
  5. Weinstein, Joshua L. «'Tim and Eric's Billion Dollar Movie' Ramps Up With Galifianakis, Ferrell | The Wrap Movies», 14 enero 2010. [Consulta: 21 març 2011].

[[Categoria:Actors de cinema estatunidencs]] [[Categoria:Actors de teatre estatunidencs]] [[Categoria:Actors de sèries de televisió estatunidencs]] [[Categoria:Actors de Lost]]