Usuari:Rebecarebollar/proves

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Helena Wüst Augenstein[modifica]

Infotaula de personaHelena Wüst Augenstein
Biografia
Naixement27 de gener 1932 (91 anys)
Barcelona
Activitat
Ocupaciónedadora, àrbitra de natació sincronitzada
Esportnadadora

Biografia[modifica]

Helena Wüst Augenstein (Barcelona, 27 de Gener de 1932) va ser una nedadora i àrbitra de natació sincronitzada.

Trajectòria esportiva[modifica]

Va destacar com una nedadora i àrbitra pionera en la natació sincronitzada, com a membre destacada del Club Natació Barcelona, va deixar una empremta significativa en el món de l'esport aquàtic català i espanyol.

En la seva carrera com a nedadora, Helena va assolir una impressionant sèrie de títols i rècords. Amb onze títols de campiona de Catalunya i vuit del Campionat d'Espanya, va dominar la competició en disciplines com els 100 m lliures, els 100 m esquena i els relleus 4 × 100 m lliure. La seva destresa es va traduir en la consecució de disset rècords a Catalunya i setze a tot Espanya, consolidant-la com una figura destacada en el panorama de la natació.

La seva transició cap a la natació sincronitzada va marcar un nou capítol en la seva carrera. L'any 1968, Helena Wüst esdevingué la primera dona a formar part de la junta arbitral d'aquesta disciplina, demostrant no només les seves habilitats aquàtiques sinó també el seu compromís amb el desenvolupament i la igualtat d'oportunitats en l'àmbit esportiu. Com a vocal de sincronitzada, va fer el seu debut internacional als Campionats del Món i d'Europa el 1976, contribuint a elevar el prestigi de la natació sincronitzada a nivell mundial.

El llegat d'Helena Wüst Augenstein en el Club Natació Barcelona, amb els seus triomfs individuals i la seva contribució al creixement de la natació sincronitzada, perdura com a exemple de perseverança, talent i compromís en l'àmbit esportiu català. La seva influència com a esportista i àrbitra ha obert camins per a futures generacions de nedadores i professionals de la natació sincronitzada.

Enllaços externs[modifica]

  1. «Helena Wüst Augenstein | enciclopedia.cat». [Consulta: 27 novembre 2023].
  2. Alberch, Laura. «Les pioneres invisibilitzades de l'esport català», 08-03-2019. [Consulta: 27 novembre 2023].