Usuari:Roger Francàs/proves/Família criminal Genovese

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'organitzacióFamília criminal Genovese

La família du el nom de Vito Genovese, qui en fou el Cap des de 1957 fins 1969.
Dades
TipusOrganització criminal
ObjectiusEnriquiment propi
Activitat
ÀmbitNova York, Nova Jersey, Connecticut, Massachusetts, Florida, Las Vegas, Los Angeles i Seattle
Membres250-300 membres plens i vora de 1.000 associats criminals.
Governança corporativa
Seu 
Part deGambino, Colombo, Bononno, Lucchese, DeCavalcate, Trafficante, Patriarca, Chicago, Detroit, Buffalo, Filadèlfia i families criminals de Los Angeles.

La família criminal Genovese és una de les "Cinc Famílies" de la ciutat de Nova York, membre de la Cosa Nostra estatunidenca. Aquesta organització criminal ha estat categoritzada com una de les famílies insignia per al desenvolupament de la Cosa Nostra als Estats Units i es conèix com el "Rolls Royce" del crim organitzat. Té rivalitat en nombre de membres amb la família criminal Gambino i es creu que actualment les dues famílies tenen un poder similar. Es conèix que mantenen cert grau d'influència sobre altres famílies criminals fora de Nova York, incloent-hi col·laboracions amb organitzacions com Patriarca, Buffalo i diverses families criminals de Filadèlfia.

La família criminal Genovese moderna fou fundada al 1931 per Lucky Luciano però, al 1957 fou reanomenada i adoptà el cognom de Vito Genovese. Aquesta família fou, des de 1931 a 1957, coneguda com a "Família criminal Luciano". Originariament controlà la zona oest de Manhattan i el Fulton Fish Market. Es creu que un dels èxits de la família Genovese rau en la més estricta interpretació de la Omertà, la famosa llei del silenci de la mafia. Tot i la fama i el respecte que sempre ha generat, la família Genovese fou objecte d'escàrni i burla per part d'altres famílies quan, Vincent Gigante, cap entre els anys 1981 i 2005, es passejava per Greenwich Village vestint un barnús mentre murmurava, en el que ell després confessà com un intent per desviar l'atenció del FBI.

Aquesta organització està considerada com la més intel·ligent, sofisticada, astuta, lògica i la més extensa tan en membres com en poder i influència de totes les altres "cinc famílies". Trobant noves maneres d'aconseguir diners al segle XXI, la família Genovese s'aprofità de la manca de "due dilligence" dels bancs durant la bombolla inmobiliaria amb una ona de préstecs fraudulents. L'acusació digué que les victimes obtenien préstecs hipotecàris amb interessos desorbitats que s'utilitzaven per pagar deutes que la organització tenia. També són conegudes algunes estretègies a través d'internet com les pàgines web d'apostes il·legals, que eren creades per complementar la xarxa de joc il·licit de la organització.

Tot i que el lideratge de la organització sembla haver decaigut des de la mort de Vincent Gigante l'any 2005, encara se'ls considera la família criminal més poderosa dels Estats Units. Únics en la mafia d'avui en dia, la família s'ha beneficiat de la gran lleieltat dels seus membres. Mentre molts altres gàngsters d'arreu del país testificaven davant la justícia en contra de les seves respectives famílies, des de la dècada de 1980, la família criminal Genovese només ha patit traició per part d'algun dels seus membres en sis ocasions.

Història[modifica]

Orígen i etimologia[modifica]

Història moderna[modifica]

Característiques[modifica]

Estructura[modifica]

Organització estructural[modifica]

Poder estructural[modifica]

Activitats[modifica]