Usuari:Sarasempere/Keeping Up with the Kardashians

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de programa audiovisualSarasempere/Keeping Up with the Kardashians

Keeping up with the Kardashians (sovint abreujat KUWTK) és una sèrie de televisió dels Estats Units que s'emet a l'E!. El reality se centra en la vida personal i professional de la família mixta Kardashian-Jenner. La seva premissa es va originar amb Ryan Seacrest, que també actua com a productor executiu. La sèrie es va estrenar el 14 d'octubre de 2007 i posteriorment es va convertir en una de les sèries de televisió de la realitat més llarga del país. La catorzena temporada de la sèrie s'estrena l'1 d'octubre de 2017 (horari europeu). La sèrie se centra principalment en les germanes Kourtney Kardashian, Kim Kardashian i Khloé Kardashian i les seves germanes mitjanes Kendall Jenner i Kylie Jenner. També compta amb els seus pares Kris Jenner i Caitlyn Jenner (abans conegut com a Bruce Jenner), i el seu germà Rob Kardashian. Els altres importants de les germanes Kardashian també han aparegut a l'espectacle, incloent-hi l'ex novio de Kourtney, Scott Disick, i l'exmarit de Khloé, Lamar Odom. El fill de Caitlyn, Brody va fer aparicions de cameo en les primeres temporades abans d'incorporar-se al programa per aparèixer amb regularitat, juntament amb el seu germà Brandon i la dona de Brandon, Leah. L'amiga de Kim, Jonathan Cheban i l'amiga de Khloé, Malika Haqq també han format part de l'espectacle. El reality ha rebut crítiques crítiques molt pobres des de la seva estrena. Sovint es critica per l'elevat grau d'èmfasi en el concepte "famós per ser famós", i per l'aparició de les germanes Jenner a l'inici, ja que eren molt petites. Diversos crítics també van assenyalar la manca d'intel·ligència de l'espectacle i van qualificar la família com "absorta" i "desesperat" per a la fama. No obstant això, alguns crítics van reconèixer la sèrie de realitat com un "plaer culpable" i van reconèixer l'èxit de la família. Malgrat els comentaris negatius, Keeping Up with the Kardashians ha atret altes qualificacions d'espectadors, convertint-se en un dels espectacles més reeixits de la xarxa i guanyant diversos premis d'audiència. L'èxit de la sèrie també ha donat lloc a la creació de nombroses sèries de spin-off, entre elles: Kourtney & Kim Take Miami, Kourtney & Kim Take New York, Khloé & Lamar, Kourtney i Khloé Take The Hamptons, Dash Dolls, Rob & Chyna, i Life of Kylie. La xarxa també ha transmès diversos espectacles de televisió amb esdeveniments especials que inclouen membres de la família.

Biografia[modifica]

Robert Kardashian (nascut en el 1944 i mort en el 2003) i Kristen Mary "Kris Jenner" Houghton (nascuda en el 1955) es van casar el 1978 i van tenir quatre fills junts: Kourtney (nascuda en el 1979), Kim (nascuda en el 1980) i Khloé (nascuda en el 1984) i Rob (nascut en el 1987). La parella es va divorciar el 1991. L'any 1994, Robert Kardashian va tornar a estar a l'ull de la polèmica quan va defensar a O. J. Simpson pels assassinats de Nicole Brown Simpson i Ronald Goldman. En el 1991, Kris es va casar amb el campió de decatló olímpic jubilat Bruce Jenner (nascut el 1949, ara conegut com a Caitlyn Jenner després d'una transició de gènere en el 2015). Bruce i Kris van tenir dues filles junts, Kendall (nascuda en el 1995) i Kylie (nascuda en el 1997).

En Robert va morir en el 2003, vuit setmanes després de ser diagnosticat amb càncer d'esòfag. Les germanes Kardashian van començar a aparèixer més sovint als mitjans de comunicació. En el 2004, Kim es va convertir en un estilista personal de l'artista Brandy Norwood. Finalment es va convertir en un estilista a temps complet, i va ser la personal shopper i estilista de l'actriu Lindsay Lohan. Kholé, Kim i Kourtney es van aventurar més a la moda, obrint una boutique d'alta moda Dash a Calabasas, Califòrnia. Al llarg de la carrera inicial de la Kim, va estar involucrada en algunes relacions d'alt perfil, incloent-hi el germà de Brandy Norwood, el cantant Ray J, i més tard, el cantant Nick Lachey.

En el 2006, Kourtney va protagonitzar la seva primera sèrie de televisió real, Filthy Rich: Cattle Drive. El febrer de 2007, es va filtrar un video sexual que Kim va fer amb Ray J anys abans. Vivid Entertainment va comprar els drets per $ 1 milió i va publicar la pel·lícula com Kim Kardashian: Superstar el 21 de febrer. Kim va demandar a Vivid per la propietat de la cinta, però va abandonar la demanda l'abril de 2007 instal·lant-se amb Vivid Entertainment per 5 milions de dòlars. Sovint se suposa que l'alliberament de la cinta sexual va ser un dels principals contribuents a l'ascens de la fama de Kim Kardashian i la seva família.

Producció[modifica]

Desenvolupament[modifica]

La idea de crear una sèrie de realitat es va originar el 2006 quan Kris Jenner va mostrar interès a aparèixer en un programa de televisió juntament amb la seva família. La mare va comentar: "Tothom creu que [els meus fills i jo conjuntament] podríem crear un munt de drama en les nostres vides, però és una cosa que sentia que ni tan sols havia de pensar: seria natural". El productor Ryan Seacrest, que tenia la seva pròpia productora, va decidir desenvolupar la idea, tenint en compte el popular espectacle familiar The Osbournes. Va contractar a un home de la càmera per visitar la casa familiar de Kardashian per filmar-los tenint una barbacoa per als diumenges: "Tots estaven junts, tan bojos i tan divertits com els que són", va dir els productors de la companyia Seacrest després de veure la cinta. Més endavant va iniciar la sèrie compartint la cinta amb E!, un canal de cable nord-americà que compta principalment amb programació relacionada amb l'entreteniment i sèries de televisió de realitat; finalment es va recollir l'espectacle. L'agost de 2007, es va anunciar que les famílies de Kardashian i Jenner aniran protagonitzant un reality per a ser titulat E!, descrit com una "nova serie d'una família sense guions", produïda per Ryan Seacrest i Bunim / Murray Productions. L'anunci de la sèrie va arribar una setmana després que Paris Hilton i la seva amiga Nicole Richie van anunciar que la seva popular E!, sèrie, The Simple Life, estava acabant.

Repartiment:[modifica]

El reality show gira entorn dels fills de Kris Jenner, i originalment es va centrar principalment en els fills del seu primer matrimoni amb l'advocat Robert Kardashian: Kourtney, Kim, Khloé i Rob. Els fills de Kris, Kendall i Kylie del seu posterior matrimoni amb en Bruce (més tard Caitlyn) Jenner també han estat presentats en el programa des del seu inici. El marit de la Kourtney, Scott Disick, també ha aparegut amb freqüència en l'espectacle des de la primera temporada, així com en els spins-offs del programa. Els membres del grup també inclouen nombrosos amics i altres coneguts dels membres de la família.

La majoria dels altres importants de les germanes Kardashian han aparegut a la sèrie. La relació de Kim amb el jugador de futbol Reggie Bush va aparèixer al programa quan feien sortides; després de la ruptura, Bush va comentar que apareixia a l'espectacle dient que mai no se sentia còmode seguit de càmeres, afegint: "Ho faig perquè és important per a ella [Kim]". La relació de Rob amb la cantant Adrienne Bailon també ha estat documentada a l'espectacle quan es trobaven del 2007 al 2009; encara que Bailon va admetre que la decisió d'aparèixer al programa, i estar associada amb la família, va ferir la seva carrera. L'exmarit de Kim, Kris Humphries, va aparèixer per primera vegada a l'espectacle durant l'estrena de la sisena temporada; la seva relació es va fer crónica durant tota la temporada i va acabar amb l'especial de casament de la parella. Finalment van passar per un divorci molt publicitat; L'antic publicista de Kardashian més tard va afirmar que Humphries va ser suposadament creat per ser retratat en l'espectacle de forma negativa i que el matrimoni es va presentar per a les càmeres com una estratègia per generar diners.

Khloé es va casar amb el jugador de bàsquet Lamar Odom durant una estrena de la quarta temporada que es va emetre el 2009. Més endavant va tenir un paper important en el repartiment de suport de la sèrie, tot i que no va aparèixer regularment durant les següents temporades mentre intentava reparar el seu matrimoni. El marit actual de Kim, Kanye West, va fer la seva primera aparició en Keeping Up with the Kardashians el juliol de 2012 durant la setena temporada quan va començar a sortir amb ella. No obstant això, Occident poques vegades es va veure en temporades posteriors.

En la vuitena temporada, els fills de Caitlyn Jenner, Brandon i Brody Jenner, així com la dona de Brandon, es van unir a l'elenc per a aparicions regulars.

Programes relacionats[modifica]

L'èxit de la sèrie de realitat va donar com a resultat el desenvolupament de diversos spins-off i altres programacions relacionades. L'abril de 2009, E!, va anunciar la primer spin-off de Keeping Up amb els Kardashians titulats Kourtney and Khloé in Miami, que posteriorment es va canviar el nom de Kourtney and Khloé Take Miami. La sèrie va seguir a les germanes que es van traslladar a Miami per obrir una nova boutique Dash. Ted Herbert, president i CEO de Comcast Entertainment Group, va considerar que les germanes eren capaces de manejar les seves pròpies sèries independents. L'espectacle es va estrenar el 16 d'agost de 2009 a puntuacions molt altes; el primer episodi va portar 2,7 milions d'espectadors totals i es va convertir en l'espectacle més vist a la xarxa des de The Anna Nicole Show en 2002. El spin-off es va renovar posteriorment per a una segona temporada que es va estrenar el 13 de juny de 2010 i més tard va tornar com Kourtney and Kim Take Miami per a una tercera temporada el 20 de gener de 2013. A més, una sèrie de webisodes titulats Lord Disick: Lifestyles of a Lord van ser posats en llibertat després de l'espectacle, que va mostrar a Disick, ja que va informar els espectadors sobre viure com un "rei".

L'octubre de 2010, la xarxa va anunciar un altre spin-off anomenat Kourtney and Kim Take New York que seguia el mateix format que el seu predecessor. L'espectacle va debutar el 23 de gener de 2011, i va seguir a les germanes que van obrir una ubicació de Dash a la ciutat de Nova York. La sèrie va tornar per a una altra temporada que es va estrenar el 27 de novembre del mateix any. El gener de 2011, Khloé & Lamar, que va comptar amb Khloé i el seu marit Lamar Odom, es va convertir en el tercer spin-off de Keeping Up with the Kardashians. El programa es va estrenar el 10 d'abril de 2011 i va durar dues temporades. El març de 2014, E!, va anunciar el quart spin-off titulat Kourtney and Khloé Take The Hamptons. La sèrie es va estrenar el 2 de novembre de 2014, i va seguir a Kourtney and Khloé que es van traslladar als Hamptons per obrir una nova tenda pop Dash. La cinquena sèrie spin-off anomenada Dash Dolls es va estrenar el 20 de setembre de 2015. La sèrie de narra la vida quotidiana dels empleats de la boutique Dash de Los Angeles. El juny de 2016, la xarxa va anunciar un altre espectacle anomenat Rob & Chyna que es va estrenar l'11 de setembre del mateix any i segueix la relació de Rob Kardashian i Blac Chyna a mesura que es preparen per donar la benvinguda al seu primer fill. L'espectacle es va renovar per segona temporada. El juliol de 2017, E!, va confirmar que la sèrie va ser posada en espera.

La xarxa també ha emès diversos espectacles de televisió amb importants esdeveniments familiars. Un programa de televisió de dues parts anomenat "Kim's Fairytale Wedding: A Kardashian Event", que mostra l'enllaç entre Kim i Kris Humphries, es va emetre els dies 9 i 10 d'octubre de 2011 com a part de la sisena temporada; l'especial va tenir molt èxit amb un total de 10,5 milions d'espectadors. Pocs dies després que Caitlyn Jenner (després Bruce) sortís com una dona trans durant una entrevista E!, va emetre un especial de dues parts sobre Keeping Up amb els Kardashians titulat "About Bruce", en què es va dir un altre costat de la història amb membres de la família que no estaven involucrats. La primera part de l'especial va debutar el 17 de maig de 2015 i va atreure 2,92 milions d'espectadors totals, un 40% més que l'episodi anterior, mentre que la segona part es va emetre l'endemà amb semblants similars. I Am Cait, una sèrie documental separada, es va anunciar immediatament després de l'entrevista 20/20. Jeff Olde, cap de programació a E!, va dir que la sèrie "no és en absolut uns spins-off" de Kardashian, i que "no recorrerem a l'espectacle", intentant destacar el seu diferent format que és completament diferent de la majoria de programació a la xarxa, incloent-hi Keeping Up with els kardashians.

L'abril de 2017, es va anunciar E!, havia ordenat el spin-off d'un episodi de 8 anys Life of Kylie que girava al voltant de Kylie Jenner, que s'ha estrenat a l'estiu de 2017.

Recepció del públic[modifica]

Resposta de la crítica[modifica]

Ginia Bellafonte de The New York Times va comparar el reality a la sèrie de la sèrie Gene Simmons Family Jewels i va exclamar que" l'espectacle de Kardashian no tracta d'una família excèntrica que conviu convencionalment; purament d'algunes dones desesperades que escalen als marges de la fama, i que se sent molt més fluixa. "Laura Burrows de l'IGN va criticar a la família per ser massa autònoma i usar la plataforma donada només per obtenir més notorietat per si mateixos. Després de la finalització de la segona temporada de la sèrie, Burrows va escriure: "Aquells de nosaltres que veiem aquest espectacle [...] volem creure que aquestes ànimes d'atenció tinguin ànimes i que realment facin alguna cosa per als seus companys i no coneixia els beneficis del seu servei, però l'egocentrisme auto estimable de dues temporades parla al contrari".

Roxana Hadadi, que va revisar Keeping Up with the Kardashians per The Washington Post, va ser extremadament negativa davant la sèrie de realitat a causa del seu absurd, i va comentar que l'espectacle "captura fermament totes les instàncies més dures de Kim i Co. del debut de la sèrie" - des de la simple absorbida fins al francament menyspreable". Amaya Rivera, escrivint sobre la sèrie per a Popmatters, va assenyalar:" De fet, hi ha alguna cosa inquietant sobre la fama de les Kardashians. Però encara pitjor: és francament avorrit per veure aquesta família en vida de les seves tedioses vides. "John Kubicek, l'escriptor sènior de BuddyTV, va revisar l'estrena de la tercera temporada de l'espectacle i va discutir el motiu de l'èxit de la família dient que: "els Kardashians "La fama és molt semblant a la tira de Möbius o una pintura de MC Escher". Harriet Ryan i Adam Tschorn del Los Angeles Times van descriure Keeping Up with the Kardashians com: "La versió de Hollywood de The Brady Bunch. Jessica Chasmar de The Washington Times va dir que la sèrie "il·lustra la decadència moral, espiritual i cultural de la nostra nació". Chasmar va destacar la ser influència negativa i va assenyalar: "Amèrica de fa cinquanta anys consideraria a la Sra. Kardashian una barreja de desdeny i pena, avergonyida per la idea que els moments més privats d'una jove es transmetin per tot el món per veure".

Auzeen Saedi, revisant Keeping Up with the Kardashians per Psychology Today, va destacar la influència de l'espectacle que va dir: "Els Kardashians es tornen més relatables, els més famosos es converteixen". Vinnie Mancuso, escrivint per a New York Observer, va criticar l'espectacle i va sentir:" aproximadament un iota de plaer ombrívol d'aquest esforç, però en la seva major part aquest espectacle és una vergonya 100%" David Hinckley de New York Daily News, que va revisar la desena temporada, va dir que "fins i tot quan pensa que alguna cosa sobre els Kardashians podria ser interessant, no ho és", i va afegir que "el valor d'entreteniment [de la sèrie] és com haver passat 10 anys en Fast City "Amy Amatangelo de The Hollywood Reporter va dir que" en la veritable moda de Kardashian, van aconseguir fer-ho tot", després que Caitlyn Jenner sortís com una dona trans a la seva família el "about Bruce" especial Amatangelo va considerar que les converses "semblaven una mica massa escenes, massa controlades", i van assenyalar que "no hi havia cap intent d'educar els espectadors sobre problemes transgènere"

Audiència[modifica]

Keeping Up With The Kardashians ha estat un èxit per la cadena E! - en el seu primer mes es va convertir en la sèrie més valorada que es va emetre diumenge a la nit per a adults 18-34 i va ser vista per 1,3 milions d'espectadors totals, segons Nielsen Media Research. Lisa Berger, vicepresidenta executiva de la programació original i desenvolupament de sèries per a E!, va dir: "El rumor entorn de la sèrie és enorme, i els espectadors han caigut clarament per el clan Kardashians. [...] Seacrest i la capacitat única de Bunim-Murray de captar aquesta família una dinàmica única ha convertit la sèrie en una addició fantàstica de la nostra línia de referència". La segona temporada va continuar l'èxit i va ser vista per 1,6 milions d'espectadors de mitjana, la qual cosa va suposar una renovació de la tercera temporada. L'estrena de la quarta temporada, que es va emetre el 8 de novembre de 2009, va comptar amb la cerimònia de noces de Khloé i Lamar Odom, va aconseguir puntuacions amb 3,2 milions d'espectadors. La temporada següent va debutar amb prop de 4,7 milions d'espectadors totals, que es va classificar com l'estrena de la temporada més alta de l'espectacle, a partir d'agost de 2015. Va ser també el segon episodi de Keeping Up with the Kardashians, segon només al final de la temporada anterior amb 4,8 milions d'espectadors.

L'estrena de la sèptima temporada de la sèrie, que es va emetre el 20 de maig de 2012 en el seu horari anterior, va continuar oferint puntuacions elevades que atreien gairebé tres milions d'espectadors totals que van superar l'estrena de la temporada anterior en un 16%. Kim Kardashian ha explicat l'èxit de l'espectacle dient que la gent sintonitza per veure la sèrie perquè poden relacionar-se amb els membres de la família; en una entrevista a la revista V, va dir: "Ja podeu veure que les telenovel·les ja no estan a l'aire. Crec que els realitys estan ocupant-se d'aquest gènere, però crec que el sorteig del nostre xou és que som relatables. "La vuitena temporada va debutar a 3 milions d'espectadors, un 6% més que en la temporada anterior, mentre que l'estrena de la novena temporada va baixar un 20%. La novena temporada va tenir una mitjana de 3,3 milions d'espectadors totals i gairebé 2,2 milions en la població de 18-49 anys, la més sol·licitada pels anunciants. Va ser l'espectacle de cable més valorat en el seu horari de temps. La sèrie va acabar com el programa de cable més compatible amb anuncis publicitaris i, a partir de març de 2015, Keeping Up with the Kardashians és el programa més vist de E!, xarxa. El primer episodi de la desena temporada va ser de 2,5 milions d'espectadors, lleugerament inferior a l'estrena de la novena temporada. El 2016, un estudi del New York Times van fer un estudi estadístic sobre els 50 programes de televisió més agradat i amb més popularitat. Van veure que Keeping Up with the Kardashians "tendeix a ser més popular en àrees amb grans poblacions hispàniques, especialment al sud- oest".

El show es transmet actualment a 167 països. La sèrie, avui en dia, la veuen uns 2 milions d'espectadors setmanalment, i segons estadístiques la cadena E!, han renovat aquesta família de celebritats per 80 milions de dòlars per seguir gravant la sèrie.

Premis i nominacions[modifica]

Publicacions de DVD'S[modifica]

A Amèrica del Nord, les primeres tres temporades de la sèrie de realitat es van distribuir en DVD. La primera temporada va ser llançada el 7 d'octubre de 2008 per Lions Gate Entertainment, que va obtenir els drets de distribució d'entreteniment domèstic per a una varietat de programacions de Comcast Entertainment Group, incloent Keeping Up with the Kardashians. Les temporades segona i tercera de la sèrie es van publicar el 10 de novembre de 2009 i el 17 d'agost de 2010, respectivament. A Austràlia, totes les temporades són llançades en DVD per Universal Sony Pictures. L'última incorporació, que inclou l'onzena temporada de l'espectacle, va ser llançada el 28 d'abril de 2016. Al Regne Unit, la sèrie de realitat està distribuïda per Universal Pictures UK. El set de DVD de la setena temporada, l'última incorporació, es va publicar el 24 de juny de 2013. Els episodis de Keeping Up with the Kardashians també estan disponibles en nombrosos streaming de serveis de vídeo sota demanda, com Amazon Video, iTunes, Google Play, Microsoft Movies & TV, Hulu, i Vudu, també com l'E! el servei de transmissió de la xarxa pròpia.

Referències[modifica]

  1. https://web.archive.org/web/20160223224144/http://www.people.com/people/kim_kardashian/biography
  2. https://www.thesun.co.uk/tvandshowbiz/1963945/kardashian-jenner-keeping-up-kim-khloe-kourtney-kylie-kendall-how-famous-family-tree/
  3. https://www.foxtv.es/series/fox-life/las-kardashian
  4. http://www.thefutoncritic.com/news/2011/01/05/e-shines-the-spotlight-on-khloe-and-lamar-working-title-in-new-series-about-the-power-couples-life-together-108413/20110105e01/
  5. https://tv.avclub.com/keeping-up-with-the-kardashians-embraced-female-archety-1798282854
  6. https://en.wikipedia.org/wiki/Keeping_Up_with_the_Kardashians
  7. https://www.thewrap.com/keeping-up-with-the-kardashians-season-10-premiere-the-royals-tv-ratings-viewers-e/
  8. https://qz.com/512698/keeping-up-with-the-kardashians-is-a-wholesome-modern-day-the-brady-bunch/
  9. https://www.nytimes.com/2015/05/10/magazine/where-would-the-kardashians-be-without-kris-jenner.html
  10. http://www.businesswire.com/news/home/20070207006160/en/Vivid-Entertainment-Spends-1-Million-Acquire-Notorious-Video

Enllaços Extrens:[modifica]

  1. https://en.wikipedia.org/wiki/Armenian_Americans
  2. https://www.cbsnews.com/news/kim-kardashian-gets-reality-show/