Usuari:Simone041976/Els dotze abats de Challant

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de llibreSimone041976/Els dotze abats de Challant

ELS dotze abats de Challant és una novel·la de Laura Mancinelli publicat en el 1981 i vincitore en el medesimo any del Premi Mondello.

La història és ambientada al voltant de les fines del XIII segle en un castell arroccato entre les muntanyes de la Vall de Aosta i dura un any, de la mort del vell marquès a l'incendi del castell.

Parcel·la[modifica]

Una feudatario hereta un castell amb la clàusula de mantenir fe a una maligno obligació de castedat. Dotze abats es assumono el deure de vegliare sobre el osservanza del compromís, però scompaiono tots en un successione de morts misterioses, víctimes de banals i emblematici accidents. Madonne belles i spregiudicate, castellane i pretesse, filòsofs perseguitati del Inquisició, escuder i monjos, diables i màgies sulfuree, lectures testamentarie i tentazioni carnals, audacie i santitetragoni i després encara... la bella Maravì insonne d'amor, nostàlgies, cavalcate serotine, inventori i cirurgians de les trasplantacions en olor de heretgia i persino un nen i el seu gat Mirò.

En la novel·la són presentats molts personatges, alguns que compaiono solament en un capítol (com el mercante, el inventore, el astrologo), d'altres que retornen després una mica de temps per una breu aparició (com el trovatore i el filòsof). Cadascun d'aquests representa una Societat de classes del Edat mitjana.

Personatges[modifica]

  • El Duc Franchino de Mantova és el protagonista de la història juntament amb la marquesa. Ros, esile, amb els ulls azzurri. Perpetuamente innamorato, també si no sabia estimar. Geloso de tots els hostes del castell que corteggiavano madonna Blanca de Challant.
  • La Marquesa Blanca de Challant: dona molt bella, estimada de molts, entre qui el duc, el filòsof, el trobador i l'abat Mistral.
  • La Madonna Maravì: provenia de la Casa d'Anjou-Sicília de Nàpols. Havia els cabells riccioli ramati...

Vegeu també[modifica]