Usuari Discussió:Collaresbalon

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Hola, Collaresbalon! Sigues benvingut/uda a la Viquipèdia i al coneixement lliure. A la columna de la dreta tens els enllaços bàsics per començar.

Aquesta pàgina on et trobes ara mateix és la pàgina de discussió del teu compte d'usuari, que et servirà per rebre missatges d'altres col·laboradors. Pots contestar a la pàgina de discussió de l'usuari que t'ha escrit i que trobaràs enllaçada més avall en la seva signatura (recorda signar prement l'icona Icona per a signar). A més, també disposes de la teva pàgina d'usuari, on pots descriure't i presentar-te, posar-hi gustos, interessos, idiomes que parles, etc. Volem veure't sovint per aquí!

Guia bàsica
Breu tutorial d'edició
Recursos per a novells
Documentació i llocs on demanar ajuda
Sistema de mentorització
Demana a un mentor que t'ajudi
Proves
La teva pàgina de proves
Don't speak Catalan?

--Carles (enraonem) 12:28, 17 juny 2015 (CEST)[respon]

Hola, i perdona si em fico sense permís. He llegit l'intercanvi sobre l'article de la colla Resbalon, i sent també relativament nou a la Viquipèdia, m'agradaria comentar-te la meva visió sobre el tema, perquè també m'ha costat una mica entendre com funciona i perquè alguns articles es consideren no admissibles. En primer lloc s'ha d'entendre què és i què no és la Viquipèdia. És una enciclopèdia feta de forma col·laborativa. No és una col·lecció de pàgines web, o un blog, o una editorial que publica articles de gent que vol fer articles sobre diverses coses. Què vol dir això? Vol dir que els articles que s'han d'escriure no poden ser peces originals, sinó que han d'haver estat publicats en fons fiables i externes. Quines són les fons fiables? Articles científics, articles i notícies de premsa de fons fiables, llibres d'editorials conegudes i reputades. Perquè no és admissible copiar la informació de la vostra pàgina web? A part del tema de drets d'autor, que és fàcilment reparable segons sembla, no es pot considerar una font externa fiable, perquè ha estat escrita pels propis interessats. Si l'article de la Viquipèdia es construís citant notes de premsa, llibres que hagin parlat de la vostra colla, fins i tot pàgines web externes i fiables que parlin de les colles, no crec que hi hagués problema. Però sent un article escrit per una pròpia entitat s'ha d'entendre que genera molts dubtes sobre la seva neutralitat i admissibilitat. Com comentava abans, la Viquipèdia no és una col·lecció de pàgines web sobre entitats, persones, per exemple no s'admeten currículums per més que siguin de persones molt conegudes. La qualitat de la Viquipèdia com a enciclopèdia depèn de que se sigui molt estricte en aquest aspecte, de manera que qui llegeixi un article sàpiga que mostra informació fiable i no coses que s'han escrit per estima a l'entitat, tot i que pugui ser cert el que posa. La Viquipèdia és més estricta que altres wikipedia en aquest punt, altres són més laxes, tenen més articles però de pitjor qualitat. Fixa't per exemple la discussió sobre una colla de castellers, Marrecs de Salt, tot i que intenta citar el màxim de fons externes i està molt ben documentat, va generar moltíssimes discussions per conflictes d'interès, per exemple aquí. Tot i que ara mateix et pugui semblar injust el tractament a l'article sobre la vostra colla, et diré que el millor perquè la Viquipèdia sigui útil és respectar aquestes regles bàsiques que asseguren la seva qualitat.--Wgarcia (disc.) 15:49, 22 juny 2015 (CEST)[respon]