Usuari Discussió:Violetarichart

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Hola, Violetarichart! Sigues benvingut/uda a la Viquipèdia i al coneixement lliure. A la columna de la dreta tens els enllaços bàsics per començar.

Aquesta pàgina on et trobes ara mateix és la pàgina de discussió del teu compte d'usuari, que et servirà per rebre missatges d'altres col·laboradors. Pots contestar a la pàgina de discussió de l'usuari que t'ha escrit i que trobaràs enllaçada més avall en la seva signatura (recorda signar prement l'icona Icona per a signar). A més, també disposes de la teva pàgina d'usuari, on pots descriure't i presentar-te, posar-hi gustos, interessos, idiomes que parles, etc. Volem veure't sovint per aquí!

Guia bàsica
Breu tutorial d'edició
Recursos per a novells
Documentació i llocs on demanar ajuda
Sistema de mentorització
Demana a un mentor que t'ajudi
Proves
La teva pàgina de proves
Don't speak Catalan?

--Unapersona (Missatges | xat) 11:52, 4 juny 2016 (CEST)[respon]

Respectar los noms dels morts que ja no es poden defendre[modifica]

Hi ha un mal costum a casa nostra arran de les malifetes d'en Pompeu Fabra, que consisteix a corregir los noms de les persones que sembla que no sabien ells mateixos com es deien. Potser la grafia i la pronúncia proposades per en Fabra siguin més adients al gust actual, però en Jacinto Verdaguer es deia Jacinto i no Jacint, i era mossen Cinto i no mossen Cint, i mai no he vist signatura seva en que prescindís de la o. I n'Apeles Mestres no volia veure la ele geminada al seu nom ni en pintura, i en Francesch Matheu escrivia lo seu nom amb h i feia la guerra obertament a l'IEC des de la Ilustració Catalana (sense ele geminada). I podríem seguir amb altres celebritats que es troben en un cas parell. Qui som nosaltres per a manipular la història i ultratjar aquests artistes enormes? La Viquipèdia hauria de cenyir-se als fets, i els fets són que aquestes persones es deien d'una altra manera que ha de ser respectada.