Vall de la Valiella

Infotaula de geografia físicaVall de la Valiella
Imatge
La vall des del coll dels Llengots
TipusIndret Modifica el valor a Wikidata
Localització
Entitat territorial administrativaGuixers (Solsonès) i Navès (Solsonès) Modifica el valor a Wikidata
Map
 42° 07′ 07″ N, 1° 37′ 00″ E / 42.1187°N,1.61678°E / 42.1187; 1.61678
Dades i xifres
Altitud950 m Modifica el valor a Wikidata
Mida1,3 (longitud) km
Superfície72 ha Modifica el valor a Wikidata

La vall de la Valiella (dita també el Clot de la Valiella) és una petita vall lateral de la vall del Cardener a la Vall de Lord.

D'orientació E-W, té la capçalera al Coll dels Llengots (1.053,1 m. d'altitud) i acaba al Cardener (actualment a l'embassament de la Llosa del Cavall) a l'alçada del punt quilomètric 18,8 de la carretera de Solsona a Sant Llorenç de Morunys per la Llosa del Cavall, just abans que aquesta entri al túnel que a l'altra banda del qual comença el viaducte de Vall-llonga.

La solana de la vall està constituïda pels cingles dels Llengots i l'obaga pel vessant nord del Tossal de les Cases de Posada. Té una longitud d'1,3 km i una extensió d'aproximadament 72 ha i és recorreguda per la rasa de la Valiella. El punt més alt de la vall és el Tossal del Bisbe.

Municipis[modifica]

Una franja de 21,5 ha de la banda oriental de la vall pertanyen al terme municipal de Navès i més concretament, a l'entitat de població de les Cases de Posada. La resta pertany al municipi de Guixers (entitat de població de Castelltort).

Poblament[modifica]

En tota la vall només s'hi bastí la masia de la Valiella[1] que actualment es troba enrunada.

Fonts[modifica]

Referències[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Vall de la Valiella
  1. Al Mapa de l'ICC hi consta com a Valielles (vegeu-ho aquí), toponim, però, que no coincideix amb l'emprat per la gent de la contrada que ni pel que apareix en la documentació parroquial que es correspon amb l'emprat en aquest article