Vassili Kozlov

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
(S'ha redirigit des de: Vasili Kozlov)
Infotaula de personaVassili Kozlov
Biografia
Naixement11 abril 1887 Modifica el valor a Wikidata
gubèrnia de Saràtov (Imperi Rus) Modifica el valor a Wikidata
Mort5 juny 1940 Modifica el valor a Wikidata (53 anys)
Sant Petersburg (Rússia) Modifica el valor a Wikidata
SepulturaLiteràtorskie mostkí Modifica el valor a Wikidata
Dades personals
FormacióAcadèmia Imperial de les Arts Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupacióescultor Modifica el valor a Wikidata
OcupadorInstitut d'Art Repin Modifica el valor a Wikidata

Vassili Kozlov (l'11 d'abril de 1887, Vladikino, óblast de Saràtov - 5 de juny de 1940, Leningrad) escultor i professor soviètic.

Biografia[modifica]

Vassili Kozlov va néixer al poble de Vladikino regió de Saràtov en una família de camperols. El 1898 es va traslladar amb la seva família a Sant Petersburg, on va començar a estudiar a l'Escola de Dibuix de la Societat pel Foment d'artistes, mentre treballava al seu taller. Acabada l'escola, durant sis anys, va treballar com a mestre realitzant motllures a les façanes dels edificis. Els anys 1906-1912 va assistir com a oïdor a l'Acadèmia Imperial de les Arts, per la qual cosa no va rebre el títol oficial d'artista. A l'Acadèmia, Kozlov va conèixer en Leopold August Dietrich, amb qui més tard va realitzar moltes feines conjuntes: la realització de màscares, relleus i d'altres elements decoratius per a edificis.

El 1919 es va convertir en president del Comitè d'escultors de Petersburg, i més tard va ser professor de la facultat d'escultura de l'Acadèmia de les Arts. Quan va morir Vassili Kozlov el 5 de juny de 1940, va ser enterrat al cementiri dels Literats. Al seu costat, a l'octubre de 1954, va ser enterrat el seu amic Dietrich.[1]

Obres[modifica]

  • Decoració escultòrica de la façana del Banc Industrial i Comercial a Avinguda Nevski (Sant Petersburg, 1912) Rússia, en col·laboració amb L. A. Dietrich.

Homenatge[modifica]

Plaça de l'Art, 5 Sant Petersburg. A la façana d'aquesta casa, on ell va viure de 1928 a 1940, es troba una placa commemorativa.[2]

Referències[modifica]

Bibliografia[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Vassili Kozlov
  • Козлов, Василий Васильевич // Ленинград: Энциклопедический справочник / Ред. Л. С. Шаумян. — М., Л.: Государственное научное издательство «Большая советская энциклопедия», 1957. — P. 548. (rus)