Viadeo

De Viquipèdia
Dreceres ràpides: navegació, cerca
Viadeo
Tipus Privada
Gènere servei professional de xarxa
Fundada 2004
Seu París
Persones clau Dan Serfaty, Thierry Lunati

Viadeo és una xarxa social professional utilitzada per més de 65 milions de persones[1] que va ser creada a França i està disponible en diverses llengües: castellà, anglès, rus, francès, italià, alemany i portuguès.

Viadeo està dissenyada per a professionals que desitgin incrementar les seves oportunitats de negoci (recerca de nous clients, socis o proveïdors ...), gestionar i desenvolupar la seva xarxa de contactes professionals i augmentar les seves oportunitats d'ocupació a partir d'augmentar la seva visibilitat.

Els tres usos més habituals d'aquest servei són la recerca de socis potencials, oportunitats d'ocupació i millora de visibilitat i reputació online. Els ingressos els aconsegueixen a través d'anuncis (20%), pels seus serveis als caçatalents o reclutadors d'empleats per a empreses (30%) i a través del pagament per ús (50%). Tenir un perfil de Viadeo és gratis, però no escriure a gent que estigui fora de la nostra xarxa social o poder saber qui ha consultat el nostre perfil. Per tenir accés a aquesta informació s'ofereix una versió de pagament.[2] El registre en aquesta xarxa social és molt senzill, simplement s'ha d'indicar el nom i els cognoms, el correu electrònic i la data de naixement. Després, un cop registrat, és el moment d'emplenar el perfil afegint una fotografia i dades sobre la formació i l'experiència laboral.

Un altre dels aspectes forts de Viadeo és que permet sincronitzar el perfil amb Outlook, així com els contactes de Gmail, Yahoo! o Hotmail. Ofereix també la possibilitat de connectar l'usuari amb el Twitter personal. D'aquesta manera tot el que es publiqui a Viadeo es difondrà a través de Twitter a temps real.[3]

Actualment també es pot accedir a Viadeo a través de dispositius amb sistema operatiu Android, iOS i Windows Phone.

Referències[modifica | modifica el codi]

  1. Viadeo. [Consulta: 12/04/2015]
  2. Rosa Jiménez Cano.Viadeo, la competencia de Linkedin. [Consulta: 7/04/2014] 
  3. Gaimon, A. (2013). La red social Viadeo y sus ventajas. [Consultat: 10/04/2014]