Victoria Kawesa

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaVictoria Kawesa
Biografia
Naixement12 abril 1975 Modifica el valor a Wikidata (49 anys)
Kampala (Uganda) Modifica el valor a Wikidata
Dades personals
FormacióUniversitat de Linköping Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupaciópolítica, activista Modifica el valor a Wikidata
OcupadorUniversitat de Södertörn Modifica el valor a Wikidata
PartitIniciativa Feminista Modifica el valor a Wikidata

Twitter (X): vkawesa Modifica el valor a Wikidata

Victoria Kawesa (Kampala (Uganda), 12 d'abril del 1975) és una professora i política ugandesa amb passaport suec, activista en la lluita antiracista i feminista.[1] Des del 24 de març del 2017 dirigeix Iniciativa Feminista, al costat de la seua fundadora, Gudrun Shyman, i és la primera política d'un partit rellevant a Suècia que no ha nascut en aquest estat.[2]

Trajectòria[modifica]

Victoria Kawesa Arribà a Suècia com a refugiada als nou anys d'edat, amb la seua família, procedent d'Uganda, i residiren a Tensta, a Estocolm.

En l'actualitat fa un doctorat en Estudis de Gènere i ha treballat en la Unió Europea en drets humans, en recerca, i treballant com a experta en temes relacionats amb igualtat de gènere, migració, racisme, drets de la infantesa, protecció jurídica, etc.[1]

És professora en estudis de gènere en la Universitat de Södertörns d'Estocolm.[3]

El 2014 era la tercera en la llista d'Iniciativa Feminista per a les eleccions parlamentàries, però no va pas aconseguir escó. En els darrers anys en Iniciativa Feminista ha estat portaveu en antiracisme i feminisme.

El 26 de març del 2017 en el congrés general del partit, realitzat a Västerås, l'elegiren per a dirigir Iniciativa Feminista, ensems amb la cofundadora de l'organització Gudrun Schyman.(2)

Referències[modifica]

  1. 1,0 1,1 «3. Victoria Kawesa · Feministiskt initiativ» (en suec). [Consulta: 26 març 2017].
  2. «Una refugiada de origen ugandés liderará a las feministas suecas». [Consulta: 26 març 2017].
  3. «Perfil de Victoria Kawesa en la Universitat de Södertörns» (en anglés). Arxivat de l'original el 26 de març de 2017. [Consulta: 26 març 2017].