Vés al contingut

Vil·la Emília

Infotaula edifici
Infotaula edifici
Vil·la Emília
Dades
TipusMasia Modifica el valor a Wikidata
Construcciósegle xx
Característiques
Estil arquitectònicObra popular
Localització geogràfica
Entitat territorial administrativaSant Jaume d'Enveja (Montsià) Modifica el valor a Wikidata
LocalitzacióCtra. Sant Jaume - Amposta, camí del cementiri, a 2 km. Sant Jaume d'Enveja (Montsià)
Map
 40° 42′ 26″ N, 0° 41′ 48″ E / 40.707347°N,0.696537°E / 40.707347; 0.696537
IPA
IdentificadorIPAC: 6454

La Vil·la Emília és un edifici del municipi de Sant Jaume d'Enveja (Montsià) que forma part de l'Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya.

Descripció[modifica]

És un edifici de planta rectangular, aixecat vora la carretera de Sant Jaume a Amposta, pel camí del cementiri, abans d'arribar a Balada. Consta d'una sola planta, el sector que mira a la carretera està destinat a habitatge i l'altre a magatzem. Construcció senzilla seguint el model popular, amb obertures rectangulars. Les finestres obertes a la façana i la part posterior estan enreixades. La coberta és a dues vessants de teula àrab i carener en sentit longitudinal. Davant l'edifici hi ha una esplanada i a l'altra banda un forn de pa i la boca d'una cisterna, situada possiblement sota l'espai esmentat davant la casa.[1]

El forn es conserva sencer, encara que amb escletxes a la base i la volta. Consta d'una base de maçoneria sobre la qual s'aixeca la colta del forn, feta amb totxo.[1]

Referències[modifica]

  1. 1,0 1,1 «Vil·la Emília». Inventari del Patrimoni Arquitectònic. Direcció General del Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya. [Consulta: 18 gener 2016].

Enllaços externs[modifica]

  • «Vil·la Emília». Mapa de recursos culturals. Diputació de Tarragona. Arxivat de l'original el 2016-03-03. [Consulta: 18 gener 2016].