Viquipèdia:Avaluació d'articles/Guerra civil espanyola

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Guerra Civil espanyola[modifica]

Amb Usuari:El noi de la garriga ens varem proposar convertir aquest article, dels 100 fonamentals, en article de qualitat. El deixem a l'avaluació de la comunitat VQ. Dues notes:

  • Aquest dia 1 d'abril farà 70 anys de l'acabament de la guerra civil espanyola. A qui correspongui: podria posar aquest article com a destacat a la portada?
  • Personalment crec que falta traduir del castellà i de l'anglès els mapes de l'evolució de la guerra. Jo no ho sé fer. Algú pot ajudar?

Gràcies per endavant pels vostres comentaris i col·laboracions. --JoanCa (discussió) 16:54, 29 març 2009 (CEST)[respon]

Vejam, he fet una primera lectura parcial:
  • No m'agrada la primera frase de l'article: La Guerra Civil espanyola de 1936-1939 ha estat el fet més important de la història d'Espanya del segle XX. D'una banda, no defineix la guerra civil, només n'indica una "qualitat". De l'altra banda, és controvertida i caldrien referències solvents (que ara no hi són) per recolzar-la. Jo ho canviaria per "La guerra civil espanyola de 1936-1939 fou un conflicte bèl·lic que enfrontà..." o alguna cosa per l'estil.
Fet Fet!
  • De fet, em sembla que remodelaria tota la introducció. Un primer paràgraf dient que és un conflicte bèl·lic que bla, bla, bla..., i una breu explicació del cop d'estat de les tropes insurreccionistes. Un segon paràgraf que resumís el progrés de la guerra, des de l'alçament fins l'1 d'abril del 1939.
Fet Fet!
  • I un últim paràgraf que recollís les diferents conseqüències de la victòria franquista, no només polítiques sinó també socials, culturals, etc.
Pendent pq no ho tinc clar: ho explico a la darrere part de l'article ja com epíleg .. potser resumin-t'ho. Ja veure.
  • Em sembla molt important crear l'article Exèrcit Nacional i el de les principals batalles de la guerra.
Fet Fet! en esboç, copiant de la WQ castellana (no són artícles molt bons, tot i que hi ha alguna excepció)
  • Crec que es pot ampliar la secció de "Tradicions i temptacions en l'Exèrcit i en els revolucionaris" explicant que al segle XIX hi havia hagut diversos governs amb elements militars.
Fet Fet!
Leptictidium (discussió) 14:30, 9 abr 2009 (CEST)[respon]
d'acord, dona'm temps.--JoanCa (discussió) 20:40, 9 abr 2009 (CEST)[respon]
Tot el que vulguis. – Leptictidium (discussió) 20:58, 9 abr 2009 (CEST)[respon]
Adjunto avenços del mes d'abril --JoanCa (discussió) 13:18, 25 abr 2009 (CEST)[respon]