Viquipèdia:Avaluació d'articles/Rebel·lió malgaixa de 1947

De Viquipèdia
Salta a la navegació Salta a la cerca

Rebel·lió malgaixa de 1947[modifica]

Rebel·lió malgaixa de 1947 (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre)
Poso en avaluació aquest article que he traduït de la Viquipèdia anglesa, on és distingit com article bo. Aquests dies aniré creant articles relacionats amb aquest de tot tipus; partits polítics, polítics, ciutats, ... i també afegiré alguna informació puntual. No he inclòs cap referència catalana ja que n'hi ha molt poca. Òbviament també resoldré qualsevol demanda que tingueu. Gràcies per endavant! --KajenCAT (disc.) 18:35, 1 ago 2020 (CEST)

Hola, les seccions les reorganitzaria i reanomenaria, sé que a l'anglesa les tenen així però no quadren amb l'estructura habitual dels articles afins. Per exemple, la primera és "context" més que "fons". "Moviment d'independència" sembla fer referència a tot el moviment i no a aquesta insurrecció, jo posaria "aixecament" o "inici de la revolta". Després agruparia la resposta francesa i les víctimes, potser sota "repressió" o "resposta" o "contraofensiva francesa", com consideris. Una altra opció seria posar les víctimes en la part de conseqüències, separades dels fets (que serien aleshores l'aixecament i la resposta). "Trauma nacional" no em sembla adient per a un títol, sí al text. I dividiria el que és la repercussió emocional, que es lliga amb la commemoració entre les conseqüències a mig i llarg termini i la falta de líders locals que sí que em sembla una conseqüència immediata. De fet a la introducció (molt completa) segueixes una estructura bastant semblant al que comento. Però bé, a veure què hi diuen els companys. --barcelona (disc.) 20:28, 2 ago 2020 (CEST)
Moltes gràcies per la resposta! He reanomenat a "context" i a "L'aixecament". No obstant això, crec que és important tenir un apartat que faci referència a les víctimes i sobretot les diferents interpretacions al respecte que expliquen les diferents xifres. He reestructurat una mica les seccions; les víctimes i el trauma nacional les he inclòs a Conseqüències, l'última secció sota el nom "Sense líders" (si se us acudeix un millor nom, fiqueu-lo). No sé si t'he entés respecte la teva idea de la commemoració, però crec que va millor en un apartat diferent de les "Conseqüències" ja que no estan directament relacionades i només parla de la memòria històrica i d'actes commemoratives ja sigui des del govern malgaix (dia nacional, momuments, museus) o des de la societat (pel·lícules). Ja em direu que us sembla! Gràcies de nou--KajenCAT (disc.) 13:05, 5 ago 2020 (CEST)