Viquipèdia:La taverna/Tecnicismes/Arxius/2005/10

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

(en castellano) quiero reverter

Hola. Estoy escribindo en castellano porque no sé escribir en Catalan todavia. Me gustaria saber se una persona puede tener el derecho a reverter ediciones sin ser administrador.

Lo que pasa és que yo ya puedo reverter vandalismos - y ya los tengo revertido - con lo que ya sé de la lengua catalana. Pero no quiero candidactarme a administrador.

El año pasado me han contado que en una nueba version del wikimedia eso seria posible.

Osias 16:07 27 set, 2005 (UTC)

És possible. A l'historial punxes sobre la versió anterior, l'edites i la deses. Simplement s'ha d'anar amb cura per asegurar-se del que s'està fent. Crec que els administradors ho tenen més fàcil. --VRiullop 16:35 27 set, 2005 (UTC)
Si... Lo sé... es eso lo que hago hoy. Pero me gustaria tener el modo "més fàcil". Osias 12:34 28 set, 2005 (UTC)
Mmmh...? Em sembla que vol dir allò de l'enllaç "Reverteix" que ix a les planes de "Contribucions de l'usuari" i a l'Històric. Doncs no ho sé, crec que només és disponible per als administrador. --Joanot Martorell 14:10 28 set, 2005 (UTC)
Moltes gracies.
(back en castellano) En la wp en Portugués, me han dicho que un steward puede crear un grupo com permisso de "rollback" y añandirme.
Osias 13:39 29 set, 2005 (UTC)

2 Dubtes

Hola, després de fer la perera, ara estic mirant el presseguer i tot entrant a la pàgina anglesa per a copiar el quadre del costat, he vist que hi ha una línia que m'havia cridat l'atenció amb la perera però que en aquell moment havia cregut que era un simple error.

Al final de tot de la taula de la dreta, hi ha una redirecció a la pàgina d'en Carolus Linnaeus, que es veu que va ser el creador dels noms botànics. En tot cas, és a la pàgina del presseguer o de la perera lloc per posar qui va ser que va decidir posar noms llatins als arbres i plantes?

Tinc també un altre dubte: he vist ja que hi ha un bon nombre de pàgines en català que no tenen les direccions a la mateixa paraula en altres idiomes (ni a l'anglès) i alhora, moltes que no ténen direccionades des d'aquests idiomes al català. Hi ha algun robot que pugui fer una recerca d'aquest tema paraula per paraula? (en principi posant-ho a tots els idiomes que apareixen a la pàgina de l'anglès ja seria tot un què)... és que jo de moment ho he corregit a 3 o 4 paraules, però clar, manualment costa un munt si he d'anar afegint la línia de l'enllaç a els 10 o 15 idiomes que ja tenen aquella paraula feta!

Gràcies!--Xtv 17:31 3 oct, 2005 (UTC)

Respecte als enllaços interwiki: hi ha robots que fan coses així, com l'enllaçador interlingüístic que es va activar fa uns mesos basat en les coincidències de noms. Però el millor és que si trobes un article, miris com estan els interwikis. Hi ha molts usuaris que es dediquen a afegir aquests enllaços de tant en tant. Per anar de pressa, busques l'equivalent en un idioma que tingui molts altres (l'anglès, per exemple) i copies la llista dels idiomes d'allà a la viqui catalana. Per fer que el català aparegui allà no hi ha un mètode tan senzill, però si ho poses en un parell de viquipèdies, les altres ho aniran copiant com tu has fet amb la llista inicial. Ànims xtv i continua col·laborant! --barcelona 22:00 3 oct, 2005 (UTC)

Contribucions: amunt

Moltes vegades m'havia preguntat, al mirar l'opció "les meves contribucions" o bé "Especial:Contributions/Quisigui", què significa la indicació "(amunt)". Ha sigut al registrar-me a la viqui francesa que ho he entés i ara li veig una nova utilitat. Simplement vol dir que és la última edició. M'agrada més la traducció francesa "dernière" que la literal de l'anglès "top". No es podria canviar per "última" o alguna cosa semblant? --VRiullop 17:38 9 oct, 2005 (UTC)

I per què no traduir-lo com a "actual"? --Joanot Martorell 21:41 9 oct, 2005 (UTC)
Ospa Vriullop, m'has aclarit un dubte que em corsecava des que sóc viquipedista i que no havia gosat (o atinat) a demanar mai perquè pensava que era una d'aquelles obvietats que queda malament de demanar (i d'aquestes ja n'he demanat unes quantes,jo!!). Posats a proposar jo aposto per darrera (versió), tot i que les dues que heu proposat -última/actual- també m'estan bé. Però sí, també sóc del parer de canviar l'amunt.--Xadaga 23:22 9 oct, 2005 (UTC)
Per mi està bé "actual". És prou entenedor.--VRiullop (parlem-ne) 16:43 10 oct, 2005 (UTC)

plantilles

hola,

acabo de descobrir le meravelles de l'etiqueta <noinclude>. per a qui (com jo fa un moment) no ho sàpiga, serveix (entre d'altres coses suposo) per a posar informació a una plantilla que no serà inclosa a l'article que la usi (corregiu-me si la cago). és a dir si a una plantilla posem la categoria entre noincludes aquesta quedarà categoritzada però els articles no.

tot això ve a que tenim una Categoria:Plantilles i em fa l'efecte que moltes plantilles se n'han quedat fora per por a aquesta "herència" (almenys les que jo recordo haver fet o editat). hi ha alguna manera de veure totes les plantilles per a fer-hi un repàs?

bon i plujós dia --Guillɘmesponsum 06:30 11 oct, 2005 (UTC)

Guillem, pots veure totes les plantilles si prems primer en el menú d'eines de l'esquerra pàgines especials, després prem totes les pàgines (al final de la llista) i quan hi sigues, en espai de noms, posa Templates. T'ixiran totes les plantilles que hi ha a la Viquipèdia en català. Bona sort i adéu. --Pepetps (Podem discutir-ho) 17:49 11 oct, 2005 (UTC)

Viquipèdia masclista?

En crear l'article d'abat me n'he adonat d'una cosa. Anava a fer l'article d'abadessa, i no sabia ben bé si inclourel dins de l'article d'abat o com un article separat. Després d'això, m'he adonat que a la Viquipèdia els títols, gentilicis, etc... sempre els referim en masculí, i mai no fem servir el nom en femení ni que siga per a fer una redirecció, o mencionar-lo al principi de l'article. No sé si tenim temps per a anar revisant tots els articles, però crec que, a partir d'ara, s'hauria de tenir en compte el gènere de manera especial. Per exemple, amb l'article de jutge i jutgessa, mestre i mestressa, o metge i metgessa. --Joanot Martorell 05:24 13 oct, 2005 (UTC)

D'acord, em sembla bé. Però pel que fa als gentilicis, jo mateix n'he introduït molts a les plantilles de cada estat i ja he mirat de posar-hi les dues formes, la masculina i la femenina. També és cert que en molts hi mancava el femení (per això l'hi afegia). És una feinada, però val la pena fer-la si volem ser equànims.--Xadaga 10:12 13 oct, 2005 (UTC)
Personalment trob que es un doi venir a jutjar si una llengua es masclista o no per utilitzar el gentilici en masculi o femení. Deixant de banda les llengües on existeixen "neutres", per una o altra forma s'ha de triar, i al català la forma més comú es la masculina. Això implica masclisme? Ni de conya, en la meva opinió. Ha de posar la wikipedia totes dues formes "per no ser masclista"? Doncs mentre l'única diferència sigui el sexe de la persona en qüestió, no te cap sentit, ja que mentre el gentilici masculi faci la funció de "neutral", tothom emprarà aquest, i no la seva forma en femení. -- AnnubiX 17:50 18 oct, 2005 (UTC)

Com es va canviar de Wikipedia a Viquipèdia?

M'estic tornant mico intentant esbrinar com es canvia el projecte Wikibooks a Viquillibres. Algú recorda com es va fer amb la Viquipèdia? Qualsevol ajuda per lleugera que sigui és benvinguda. --Arturo Reina 17:05 18 oct, 2005 (UTC)

Taula d'estat

Algú sap perquè la taula d'estat no es pot veure a l'article dels Estats Units, i del Canadà i potser tampoc a altres? No s'ha canviat res de les taules d'aquests articles... no entenc perquè no es veuen. --Alonso 04:12 21 oct, 2005 (UTC)

Ja està Alonso, hi faltaven alguns "[[" i "]]". --Oersted 08:17 21 oct, 2005 (UTC)
No crec que "faltaren", sinó que realment Alonso volia incloure més d'un viquienllaç sense incloure l'inici de [[ però resulta que si es fa això, el programa de MediaWiki no identifica quins són paràmetres o quins són enllaços ja que en ambdós casos es fa servir la barra vertical "|". Potser s'hauria de revisar la plantilla perquè permeta incloure-hi continguts més flexibles. --Joanot Martorell 08:38 21 oct, 2005 (UTC)
Moltes gràcies. Crec que jo mateix sóc el responsable. Jo no havia omplit les dades de la taula dels Estats Units i del Canadà ni hi havia posat els viquienllaços, però, sí havia fet alguns canvis al template de la taula. Un dels canvis era eliminar els enllaços innecessaris (personalment em semblava innecessari fer un viquienllaç a cada extensió d'internet de cada país; .us, .mx, .ar .es, .it. com... etc). Suposo que en eliminar la possibilitat dels enllaços des del template, i ja que a la taula dels Estats Units n'hi havia més d'una extensió d'internet amb enllaços parcials (l'usuari que va omplir la taula sabia que hi havia un enllaç al template, llavors va ometre els primers [[ i els últims ]] per tal d'agregar més d'una extensió), i el programa no va identificar els paràmetres correctament. Ara que ho penso, havia de preguntar-vos abans d'eliminar els viquienllaços. Ho sento. Algú pensava fer un article per a cada extensió d'internet?--Alonso 15:03 21 oct, 2005 (UTC)