Viquipèdia:Presa de decisions/2006/Sobre el sistema d'elecció de nous administradors

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Fins ara a la Viquipèdia no hi havia una política clara pel que fa a l'elecció de nous administradors. Aquesta proposta pretén delimitar millor qui i com es pot ser administrador.

Aquest conjunt de normes compleixen i delimiten l'anterior política de "... has de ser un usuari registrat i haver col·laborat uns quants mesos en aquesta o en una altra Viquipèdia, i tenir la confiança dels altres administradors i usuaris.". A més a més a les dues darreres eleccions s'haurien acomplert els requisits de vots.

Es pot llegir un debat previ a Viquipèdia Discussió:Administradors, a on aquestes mateixes normes ja van estar exposades durant 15 dies. També cal llegir la discussió d'aquesta mateixa pàgina.


Normes per a l'elecció de nous administradors[modifica]

Condicions del candidat[modifica]

Un usuari es podrà proposar com a candidat a administrador si compleix les següents condicions:

  • El candidat haurà d'acceptar el nomenament.
  • En el moment de la proposta, el candidat haurà de tenir una antiguitat de més de 1 any com a usuari.
  • En el moment de la proposta, el candidat haurà de ser un usuari actiu, és a dir, haver fet alguna edició en l'últim mes abans de la proposta.
  • En el moment de la proposta, el candidat haurà d'haver contribuït en almenys 1.000 edicions d'articles i 300 edicions d'altres pàgines.

Qualsevol usuari pot proposar un usuari com a candidat, fins i tot a ell mateix.

Els candidats poden ser proposats en qualsevol moment.

Sobre la votació[modifica]

Els candidats s'han de sotmetre a una votació. Si el resultat de la votació és favorable, qualsevol dels buròcrates procedirà a convertir-lo en administrador.

  • Si el candidat compleix amb les condicions per ser-ho, la votació començarà en el moment de la proposta i acabarà al cap de 30 dies o, passats aquest 30 dies, quan el candidat obtingui prou vots per ser elegit administrador.
  • Cada usuari podrà emetre un sol vot per candidat, que serà o a favor o en contra.
  • Si el candidat no manifesta el contrari, la seva acceptació serà comptada com a vot a favor.
  • Per a ser elegit el candidat, haurà d'obtenir un mínim de 8 vots favorables.
  • Per a ser elegit el candidat, haurà d'obtenir 4 vots favorables per cada un de desfavorable.

Sobre els electors[modifica]

Per a tenir dret a votar a un candidat determinat, s'haurà de ser un usuari registrat un mes abans de la proposta d'aquest candidat i haver contribuït amb 30 edicions totals també abans de la proposta.

Votacions per aprovar aquestes normes[modifica]

Votem :

A favorA favor Suport o
En contraEn contra Rebuig

Resultat de la votació[modifica]

Avui 18 de febrer de 2006 fa quatre setmanes que es va encetar la votació per aprovar les normes d'elecció de nous administradors. El resultat ha estat unanimitat a favor amb 15 vots totals per aprovar-les. Hi ha hagut dos usuaris que han manifestat algunes disconformitats però sense arribar a votar en contra.

A partir d'ara cal proposar i votar nous administradors a la pàgina Viquipèdia Discussió:Administradors seguint aquestes normes.