Vés al contingut

Viquipèdia Discussió:Criteris d'admissibilitat (associacions)/Arxiu 1

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Traducció inicial

Caus i esplais

Enceto la discussió plantejant directament aquest cas, però suposo que no serà l'únic. Les associacions d'aquest tipus és possible que siguin notables a nivell local, però que només en casos excepcionals trascendeixin aquesta frontera. És veritat que hi ha associacions que, per notabilitat històrica, fàcilment aclapararan articles, però m'és difícil entendre que moltes de les entitats que són notables a nivell local no compleixin mai els criteris que demanem. M'agradaria saber la opinió de més viquipedistes al respecte, perquè tampoc acabo de tenir molt clar què s'hauria de considerar irrellevant sense dubtes.--Loquetudigas (tot orelles!) 20:37, 2 set 2008 (CEST)

No confonguem la notabilitat amb la importància o rellevància, o amb l'àmbit tant territorial com històric. El principi bàsic que hi ha darrere els criteris de notabilitat és que hi ha d'haver prou informació independent. Això és per dos motius: 1) per poder fer un article neutral recollint diferents punts de vista i per a que tingui possibilitats d'ampliació futura, 2) per saber si algú fiable l'ha considerat digne de menció, de fer-se notar. A partir d'aquí podem establir uns criteris que ens ajudin a determinar si la informació és fiable o no, però sense perdre de vista les tres polítiques bàsiques que determinen la notabilitat: VP:PVN, VP:NOTI i VP:VER; sigui una associació d'àmbit local o no. --V.Riullop (parlem-ne) 10:33, 30 oct 2008 (CET)

Bé, poc a poc em sembla que ho vaig entenent. Continuo pensant que el criteri és bastant restrictiu, però em sembla molt bé utilitzar-lo. Quins passos s'han de seguir, per aplicar aquests criteris?--Loquetudigas (tot orelles!) 17:42, 2 nov 2008 (CET)

He traduït els criteris de la viqui francesa sobre notabilitat de grups escoltes per a adaptar alguna norma. Molts dels articles dels caus i esplais no compleixen aquesta norma o sigui que m'agradaria consensuar-ho abans de prendre mesures més "dràstiques". --Bestiasonica (discussió) 12:17, 18 des 2008 (CET)

Referències web

Hi ha molt articles que citen webs "independents". En aquest cas quin és el criteri per a assignar-los la notabilitat? Vull dir, per exemple, webs tipus La haine o indymedia. Són webs amb un important nombre de visites, però amb una neutralitat discutible. Els articles que citen únicament aquest tipus de webs aporten la notabilitat que requereix la viquipèdia o creieu que calen altres fonts, per tal d'afegir neutralitat en les afirmacions? Quin és el nivell local o global que dona una pàgina web? Aquest punt és important i s'hauria de consensuar, ja que no es pot deduir de les normes que fins ara s'han consensuat. --Bestiasonica (discussió) 10:23, 9 des 2008 (CET)

Viquipèdia:Presa de decisions/2008/Criteris de notabilitat (associacions)

S'ha obert una presa de decisió a Viquipèdia:Presa de decisions/2008/Criteris de notabilitat (associacions) la vostra participació és important. --Bestiasonica (discussió) 14:47, 19 des 2008 (CET)