Viquipèdia Discussió:Criteris d'admissibilitat (empreses, societats i productes)/Arxiu 1

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Traducció inicial

Bona feina, Lohen! (afegeixo el "traduït de" perquè veig que una part l'has treta de l'article francès). Aquí un parell de propostes de millora:

  • Quan a un parell de llocs descarta les fonts de l'empresa o societat per destacar la notabilitat, jo hi afegiria l'empresa o societat (i afins).
  • A "Precisions": "La notabilitat és demostrable per tota obra publicada", hi afegiria "per fonts de rellevància contrastada" o alguna cosa per l'estil.

És a dir, aquestes dues propostes són perquè la (quasi desconeguda) empresa A (el propietari del qual és amic del propietari de la quasi desconeguda societat B) publiqui un comentari sobre la societat B, i alhora la societat B parli al seu magazín de l'empresa A. Si són amics, no val; i si qui en parla no "és conegut", tampoc (el mateix dic per als "Criteris per als productes i serveis", quan diu "Inclou les obres publicades de tota mena".--Xtv (que dius que què?) 09:52, 29 ago 2008 (CEST)

El primer punt no veig clar que faci falta, exactament a on?. Pel que fa al segon punt, és difícil distingir quines font tenen rellevància contrastada.--Lohen11 (discussió) 15:14, 29 ago 2008 (CEST)
D'acord amb el que hi ha fins ara aportaria també els següents aclariments. Tatxo les frases que m'agradaria modificar i deixo en negreta els afegits --Bestiasonica (discussió) 11:18, 27 gen 2009 (CET):
  1. Si se n'han publicat treballs significatius i verificables i elaborats per persones o organitzacions independents econòmicament de l'empresa objecte de l'article.
  2. La societat o l'empresa apareix en una classificació d'empreses, realitzada per publicacions conegudes verificables i independents econòmicament de l'empresa objecte de l'article. Així, aquest segon criteri reforça el primer, i permetrà d'assegurar-se de l'exhaustivitat de la cobertura feta per la Viquipèdia.
  3. L'evolució de l'acció de l'empresa s'utilitza per al càlcul d'un indici índex borsari. Un cop més, aquest criteri ha de reforçar el primer, i permetrà d'assegurar-se de l'exhaustivitat de la cobertura feta per la Viquipèdia.

El primer punt evitaria la inclusió d'articles d'autopromoció. Els altres dos punts inclouria les empreses que el mercat borsari considera importants per al seu propi funcionament o les publicacions del sector econòmic consideren important fer-ne esment (exemple paradigmàtic de Forbes). El primer punt és el més espinós, ja que permetria la publicació d'articles per part de persones per a atacar-les pel que la neutralitat i la verificabilitat hauria de ser un punt cabdal a l'hora d'admetre el redactat d'articles inclosos només amb aquest criteri. --Bestiasonica (discussió) 11:26, 27 gen 2009 (CET)