Vés al contingut

Viquipèdia Discussió:Fonts d'informació/Arxiu 1

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Alguns dubtes

La idea d'aquesta pagina de es bona, pero em venen al cap alguns dubtes:

  • tothom que dona l'autoritzacio per que es publiquin els seus textos aqui es conscient de com funciona ? Es a dir, hi ha molts missatges que donen a entendre que podem utilitzar el text per la viquipedia, pero no tinc clar si entenen que despres aixo es pot redistribuir arreu amb les condicions de la llicencia GFDL. Potser caldria demanar que en l'autoritzacio es mencioni aixo explicitament ?
  • Que passa amb els que imposen restriccions addicionals, com per exemple que no es pugui utilitzar amb fins comercials ? Aixo en principi no es compatible amb la GFDL, suposo que caldria evitar-ho tant com es pugui. Els que demanen que se citi la referencia, suposo que no es problema pq aquesta condicio ja hi es a la GFDL.
  • El nom mateix de "Fonts d'informació" no es gaire bo, potser fora millor "autoritzacions", com han fet en castella. Per utilitzar una publicacio per extreure'n informacio per redactar un article de bell nou no cal demanar cap permis. Per copiar-lo literalment o per utilitzar fotografies si.

Ja mirare si trobo l'equivalent en angles...

Xevi 20:20, 30 ag 2006 (UTC)

Totalment d'acord. Pots veure en:Wikipedia:Requesting copyright permission on fins i tot tenen models de correus.--VRiullop (parlem-ne) 20:43, 30 ag 2006 (UTC)

Autoritzacions anònimes

Són admissibles les autoritzacions anònimes? A part que la majoria d'autoritzacions no diuen explícitament que acceptin la GFDL, crec que no les podem acceptar. Compareu amb el procés de verificació a Viquipèdia:Autoritzacions. En tenim unes quantes d'anònimes:

Jo crec que si l'usuari interessat no confirma l'autorització s'haurien d'esborrar. --VRiullop (parlem-ne) 21:20, 31 gen 2007 (CET)

A Vilaweb no he trobat enlloc cap marca de Copyright o res semblant...--SMP​·d​·+ 12:34, 1 febr 2007 (CET)
Es igual si són anònimes, no? Dic jo... —Albertsab (Queixes - Queixa't) 13:08, 1 febr 2007 (CET)
Qui guarda el correu original? Com es pot verificar? És conscient en Partal que es pot fer un ús comercial de vilaweb? No podem assumir la responsabilitat d'haver-nos de defensar d'una denúncia en base a una anotació anònima. El que hauríem de fer és validar les autoritzacions enviant els correus a OTRS. El problema és que no tenim cap autorització que digui explícitament que accepta la llicència GFDL. Podem assumir la bona fe de les autoritzacions velles però no podem assumir res d'una autorització que no se sap qui la demanat ni on és.--VRiullop (parlem-ne) 18:26, 1 febr 2007 (CET)