Viquipèdia Discussió:Proposta de distinció d'alta qualitat d'un article/Benito Arias Montano

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Es podrien esmentar pensadors / humanistes contemporanis de la mateixa línia de Benito Arias ? Varen influir o varen ser influïts per ell ? Ajudaria a navegar horitzontalment en el pensament de la seva època. Merci,--amador (disc.) 13:03, 25 abr 2013 (CEST)

El problema és trobar la bibliografia que ho faci possible. Tornaré a consultar-la. De tota manera Arias Montano en algunes qüestions va per lliure, encara que sigui un poc. I si és un pensador catòlic que no traspassa l'ortodòxia, al mateix temps no té cap problema per relacionar-se amb personalitats heterodoxes.--Columbusalbus (disc.) 18:27, 26 abr 2013 (CEST)

No veig massa clar que hi hagi banderetes espanyoles actuals a la infotaula de dades biogràfiques. Em sembla que la bandera constitucional espanyola no té res a veure amb aquest personatge. Proposaria llevar la plantilla Espanya Espanya. De tota manera, si s'hagués de posar una bandereta, proposo Castella per exemple, o alguna altra d'anàloga.--Carles (enraonem) 01:23, 28 abr 2013 (CEST)

En aquest cas hem de ser coherents o no posar res. Si col·loquem la bandera d'Espanya a Benito Arias Montano, súbdit en aquell moment del rei de Castella, la qual formarà part posteriorment de l'Estat anomenat Espanya, també l'hem de ficar a qualsevol personatge que haja nascut o viscut, siga quan siga, al territori que actualment és Espanya. En personatges actuals el problema és menor, i tot i així, en alguns llocs d'Europa les fronteres han estat canviades en els darrers 100 anys més d'una vegada, i és complicat establir una pertinença o una nacionalitat al personatge, i aixó s'agreuja si ha viatjat i inclús si ha canviat voluntariament de nacionalitat. Si per completar afegim informació difusa, no guanyem res; i si tenim en compte que escrivim per a una enciclopèdia, hem d'escriure, en tots els casos, de forma entenidora i clara, evitant matisos que es poden percebre com a subjectius o ideològics. En conclusió, jo no posaria cap bandereta.--Columbusalbus (disc.) 03:51, 28 abr 2013 (CEST)