Vés al contingut

Viquipèdia Discussió:Proposta de distinció d'alta qualitat d'un article/Constitucions catalanes

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Abans de què siga article de qualitat caldria ampliar-lo moltissim més. Crec que l'article pot donar molt més de sí. --Pepetps (Podem discutir-ho) 19:37, 15 des 2005 (UTC)

Comento la meva valoració. Aquest és un article del que em sento copartícip, i és un article que m'agrada. El vaig començar el dia que vaig sentir el Jiménez Losantos preguntar-li al Vidal Qaudras que quin era aquest nou invent de les constitucions que surten al preàmbul del nou estatut. Em reservo els comentaris però vull dir que com que en soc copartícep i penso en els potencials lectors, alhora en soc molt exigent i autocrític, i em poso en el paper d'advocat del diable. M'agradaria posar un 10 a l'article. Els dos punt febles que trobo:

  • Neutralitat: no trobo oportú parlar d'il·legalitat. Es pot argumentar la il·legalitat d'una guerra, però la llei del vencedor és com és. També es podria argumentar que durant l'últim segle les constitucions ja no eren operatives. Una mostra és que el rei no assistia a corts.
  • Complet: trobo a faltar alguna cosa més, algun exemple, què legislava, quina diferència té amb les constitucions actuals.

He de reconèixer que en Paco ha fet una bona feina, però haguès preferit pasar primer pel procès d'avaluació per escoltar comentaris de tercers. --VRiullop (parlem-ne) 19:53, 15 des 2005 (UTC)

P.S. Se m'oblidava: una de les referències no existeix i la del Parlament no trobo quina referència se n'ha tret.--VRiullop (parlem-ne) 19:58, 15 des 2005 (UTC)

Com han dit els altres, crec que l'article es podria ampliar més, sobretot pel que fa al contingut de les constitucions, si són o no són com les actuals, etc. --Oersted 21:51, 15 des 2005 (UTC)

Gràcies pels comentaris, quantes coses que podem millorar encara! Sí que hi és la referència. [[1]] hi ha un problema amb els enllaços massa llargs, mira la categoria :Català, a veure si ho pots arreglar!. La del Parlament és per que hi han altres Constitucions--Paco 22:58, 17 des 2005 (UTC)
He arreglat l'enllaç, la url té uns caràcters estranys. Però el problema que hi veig ara és que la referència és del furs de València de 1635, no és cap de les compilacions de les constitucions catalanes. Entenc que l'apartat de referències hauria de citar les fonts utilitzades.--VRiullop (parlem-ne) 15:04, 18 des 2005 (UTC)


Un article útil, que segurament pot crèixer. Excel·lents imatges, tot i que alguna podria no ser de domini públic. Única objecció: hauríem de mirar de ser més freds, es perd molta credibilitat si la "neutralitat" no ho sembla. --joan sense nick 00:03, 19 des 2005 (UTC)

La meva valoració

Comento la meva valoració:

He posat "objecció" als punts que tracten sobre si l'article és prou llarg i complert perquè el trobo una mica curt, no s'explica, per exemple, cap de les característiques d'aquelles lleis. També he posat "objecció" a neutralitat. Ho he posat per la frase: "atès que no es reformaren les Constitucions seguint les mateixes normes que hi havia reglamentades, sinò amb els Decrets de Nova Planta, llarguísima col·lecció de disposicions que a la pràctica les va convertir en inaplicables". Primer havia votat "nsnc", però després de rellegir-me-la he canviat la opció.

Amb unes quantes millores, segur que aquest article por arribar a ser nomenat article de qualitat. --Vedranell 13:37, 18 des 2005 (UTC)

Ampliable

Jo l'ampliaria una mica més abans de votar-lo com a article de qualitat...--Xtv (que dius que què?) 00:53, 1 mai 2006 (UTC)