Viquipèdia Discussió:Proposta de distinció d'alta qualitat d'un article/Joan Lluís Vives i March

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.

Sobre aquest tauler

Leptictidium (discussiócontribucions)

Cinc exemples:

  • "edat mitjana", així com els altres períodes històrics, va en minúscula.
  • barreja de passat simple, passat perifràstic i fins i tot present històric, a vegades en un mateix paràgraf.
  • inconsistència a l'hora de fer servir "per a" davant d'infinitiu, a vegades sí, a vegades no, encara que la sintaxi és la mateixa.
  • Quan es parla de "set-centes edicions", s'hauria d'escriure en xifres per coherència amb les altres xifres de la frase.
  • S'abusa de les comes abans de la conjunció "i", fet que segons la normativa només s'hauria de fer en les frases particularment llargues o quan la conjunció té el significat de "però".

L'article és excel·lent i, si s'acaben de polir aquests petits defectes, serà sense cap mena de dubte un dels millors que tenim a la Viquipèdia. Felicitats.

Columbusalbus (discussiócontribucions)

@ Leptictidium. Perdut en un lloc sense connexió, no he pogut contestar abans. Revisaré els problemes el més aviat possible. Moltes gràcies per l'atenta lectura.

Columbusalbus (discussiócontribucions)

He repassat les objeccions i he fet algunes correccions. En el primer exemple, he seguit la norma de l'IEC. En el segon, he uniformitzat els temps verbals però, en una biografia d'un personatge històric, com és aquest cas, per a facilitar la fluïdesa de la narració cal compaginar diversos temps verbals. En el tercer he intentat seguir la norma. En el quart, les quantitats aproximades s'han d'escriure amb lletres i, per coherència, he passat les altres quantitats a lletra, seguint les recomanacions del servei lingüístic de la UOC. I en el quint, he corregit molts paràgrafs, mentre en uns pocs he mantingut la conjunció "i" posterior a la coma per resultar necessària en unes frases de diversos nivells, amb diversos complements del nom.

Columbusalbus (discussiócontribucions)

De tota manera, la redacció de qualsevol text sempre és millorable. Si trobes qualsevol errada, endavant.

Leptictidium (discussiócontribucions)
Resposta a «Problemes lingüístics»
Medol (discussiócontribucions)

Pel que fa a la introducció, considero que l'afirmació " fou un dels màxims representants de l'humanisme europeu" és important, i per tant hauria d'estar referenciada. Possiblement ho diuen Cassini o Marín Ibáñez. Per altra banda, m'ha costat comprendre el segon paràgraf, penso que estaria bé fer-ne una redacció més simple. Finalment, he vist petites faltes al llarg de l'article com la paraula "risa", en comptes de riure, o "En maig de 1523" en comptes de El maig de... Són coses petites que amb una relectura podràs solucionar fàcilment. Més enllà d'això, et felicito per l'article, és una meravella, he après molt.

Columbusalbus (discussiócontribucions)

Gràcies per la lectura. Vaig fent.

Medol (discussiócontribucions)

He fet uns canvis al segon paràgraf, després de consultar la referència. Em sembla que amb oracions més curtes s'entén millor. Espero que no hi tinguis inconvenient.

Columbusalbus (discussiócontribucions)

Perfecte. Em sembla molt més entenedor.

Resposta a «Possibles millores»
Cap més tema anterior