Viquipèdia Discussió:Viquimarató biomèdica PRBB 2016

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.

Sobre aquest tauler

ESM (discussiócontribucions)

Hola, potser em poso de peus a la galleda i ja està previst, però crec que entrar al PRBB és una gran oportunitat no només per ampliar i millorar el contingut científic de la viquipèdia en molts idiomes, sinó per posar damunt la taula tot el tema de l'accés obert a la producció científica. Seria viable fer alguna sessió on tocar aquest tema? No ho sé, potser una taula rodona, o un debat obert sobre com veuen la situació els investigadors d'allà i poder fer un pas més vers una sensibilització general sobre el valor de la difusió del coneixement científic en obert i tot plegat. Què en penseu @Kippelboy, Toniher:?

Kippelboy (discussiócontribucions)

El programa el lidera en Toni si no vaig errat :P

Toniher (discussiócontribucions)

Hola @ESM, cap problema en comentar, al contrari. Estic portant el tema amb na @Maruxeta, del mateix PRBB. Finalment, 2 dies abans, el dimarts 7 de juny a les 15.00 faria una xerrada en anglès (30-40 min), sobre ciència i Viquipèdia. L'enfocament serà sobretot en temes d'ús de la Viquipèdia en la ciència, amb experiències com GeneWiki, WikiData (ref1, ref2), i potser d'ús de wikis en entorns col·laboratius, etc.

Crec que el que planteges és molt interessant, però possiblement és una mica just per fer-ho amb la magnitud que tocaria en el marge de dates que tenim. En tot cas, crec que podem explorar amb la gent del PRBB si és quelcom que es pot fer amb ells en un futur proper. T'espero el dia de la viquimarató i podem aprofitar per parlar-ne amb altra gent que també hi serà com na @Tiputini ;)

ESM (discussiócontribucions)

@Toniher, Maruxeta:, tens raó que el calendari és molt just, però crec que la intervenció que faràs el dia 7 ja va en la línia del que comentava :) De totes maneres segueixo pensant que és una oportunitat molt interessant per obrir un meló necessari (no sé com de candent és el tema OA a l'òrbita del PRBB), així que espero que la teva xerrada i la viquimarató despertin l'interès de la gent del parc i s'animin a dedicar algun espai futur a l'assumpte!

Per la meva part, de moment no tinc previst ser a Barcelona el dia 9, però podria mirar de venir si cal, així com fer ús d'alguns contactes (aliens al PRBB però del món de la recerca biomèdica) per fer-los saber de l'esdeveniment, quan es tinguin més detalls de tot plegat.

Toniher (discussiócontribucions)

@ESM, na @Maruxeta m'ha comentat experiències prèvies que ella mateixa ha organitzat, com ara aquesta xerrada de la gent de Faculty of 1000. A diferència d'altres disciplines, en la biomedicina hi ha prou rodatge en tema OA. Com a exemple, hi ha cada vegada més residents per exemple que utilitzen BioRxiv, etc. La veritat és que només l'OA (ja no entre en l'OS) ja és un tema prou ampli (no només amb la Viquipèdia) que personalment crec que val la pena treballar bé perquè tingui un major efecte en els investigadors...

Amb la viquimarató (i xerrada), des del PRBB se'ns ofereix l'oportunitat de poder exposar específicament sobre el món viquimedista, que fins i tot ja és prou ampli.

Tot el que puguis escampar entre companys serà molt benvingut i a veure si podem trobar-nos (¿a la viquimarató?) per parlar-ne més al respecte!

ESM (discussiócontribucions)

@Toniher, Maruxeta: Genial, a xerrades d'aquesta mena em referia! Tant de bo aviat es pugui passar de la fase informativa a un cert activisme, però entenc que no podem pretendre tocar totes les tecles al mateix moment.

Quan tinguis més detalls sobre com anirà la jornada faré difusió per la meva banda. M'apunto la data a l'agenda, però a hores d'ara encara no em puc comprometre al 100%. Ho anem afinant!

Resposta a «activitats paral·leles?»
Cap més tema anterior