Vés al contingut

Viquiprojecte:Falles 2022

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Documentem les falles del 2022.

El concurs és gentilesa del L'ETNO, Museu Valencià d'Etnologia, qui proporciona els premis. El guardó és una iniciativa de L'ETNO, Amical Wikimedia i Wikimedia España com a activitat paral·lela al concurs Wiki Loves Folklore. Compta amb el suport i col·laboració de l'Associació d'Estudis Fallers.

Per a pujar les vostres fotografies entreu al següent enllaç i seguiu els passos. Molta sort!

Què fotografie?[modifica]

Aquest projecte és en part un premi fotogràfic on hi haurà regals per a les millors fotografies originals que il·lustren les següents categories:

  • Millor fotografia d'una falla.
  • Millor fotografia d'una activitat fallera.

A la primera categoria entraran totes les fotografies que il·lustren una falla, be siga d'una escena de la falla o tot el monument en el seu conjunt.

A la segona, s'hi inclouran totes les fotografies que il·lustren un aspecte social de la festa fallera. Ací cap de tot: mascletades, vida de comissió, passacarrers, la plantà...

En totes les categories, seran vàlides fotografies sobre les falles de qualsevol localitat on se celebra la festa, no només de la ciutat de València. Ací podeu veure les fotografies que es van alliberar en les Falles 2021.

Jurat[modifica]

El jurat estarà composat per:

Premi[modifica]

Hi haurà com a premis dos lots, que seran entregats als millor classificats en cadascuna de les dues categories. Cada lot estarà format per:

I si no guanye?[modifica]

No passa res, hauràs contribuït a difondre una de les principals festes valencianes i a alliberar imatges que podran ser reutilitzades arreu del món. A més a més, Wiki Loves Falles forma part del concurs Wiki Loves Folklore, motiu pel qual les fotos participants podran optar als premis del concurs global.

Com?[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Falles 2022

Per a entrar en el concurs, caldrà que les fotografies es pugen a Wikimedia Commons. El termini de pujada de fotos de les falles començarà el dia 15 de març a les 23.59 h. i s'allargarà al 15 d'abril. Les has de pujar ací. i recorda que han de ser fotografies de les Falles d'enguany, de les Falles 2022.

Per a pujar els fitxers caldrà estar registrat als projectes wikimedia i utilitzar el formulari habilitat fins a les 23.59 h. del dia 15 d'abril. Recordeu que a Wikimedia Commons sols acceptem fitxers lliures. Ací teniu més informació.

Codis de Falles:[modifica]

Si el formulari de pujada vos demana el Codi Wikidata de la Festa, haureu d'utilitzar els següents depenent de la localitat on s'haja pres la fotografia. Si no el sabeu, deixeu-ho en blanc i algun altre viquipedista vos ajudarà.

Falles de València: Q1143768 (també serveix de codi genèric).

Falles d'Alzira: Q2834310

Falles de Benicarló: Q12175050

Falles de Torrent: Q5855501

Falles de Borriana: Q20108081

Falles de Gandia: Q23653026

Falles de Cullera: Q23663326

Falles de Sagunt: Q23648119

Em podeu ensenyar a pujar les fotos?[modifica]

Si no vos aclariu a pujar les fotos, poseu-vos en contacte amb la Biblioteca de L'ETNO i vos ajudaran. Si vos agradaria fer una sessió d'edició presencial per a ensenyar-vos, demaneu-ho a la Biblioteca i fixarem una data. Contacte: biblioteca.etnologia@dival.es i als telèfons 96 388 36 22 / 683 39 73 98

A més, podeu contactar amb viquipedistes voluntaris que poden ajudar-vos en línia:

Fotografies guanyadores de l'edició 2022[modifica]